Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΒofA: Βλέπει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Τη σταδιακή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, την προσφυγή Ισπανίας και Ιταλίας στο EFSF και τη νέα μείωση των επιτοκίων δανεισμού από την ΕΚΤ βλέπει σε έκθεσή της η Bank of America - Merrill Lynch στις 10/8.

ΒofA: Βλέπει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ
Τη σταδιακή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, την προσφυγή της Ισπανίας και της Ιταλίας στο EFSF και τη νέα μείωση των επιτοκίων δανεισμού από την ΕΚΤ βλέπει σε έκθεσή της η Bank of America - Merrill Lynch.

Αναλυτικά, στην έκθεση σημειώνεται ότι η Ελλάδα δοκιμάζει την υπομονή της τρόικας αφού η σημερινή κατάσταση δεν αναμένεται να αλλάξει. Επιπλέον, η BofA φαίνεται πως θεωρεί δεδομένη την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι αυτό δε θα συμβεί ξαφνικά, αλλά σταδιακά, αφού πρώτα θα έχουν ληφθεί μέτρα για την ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. 

Παράλληλα, η BofA - ML προβλέπει ότι έως τα τέλη του 2012 η Ισπανία και η Ιταλία θα υποχρεωθούν να ζητήσουν βοήθεια από το EFSF και την ΕΚΤ.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιμετώπισης της κρίσης η BofA αναμένει από την ΕΚΤ να προχωρήσει σε νέα μείωση των επιτοκίων δανεισμού αλλά και σε μικρής κλίμακας χαλάρωση των όρων αποδοχής ομολόγων ως εγγύηση.

Τέλος, αναφορικά με την ανάπτυξη στην ευρωζώνη, οι αναλυτές της BofA - ML βλέπουν πλέον ύφεση 0,7% τον επόμενο χρόνο, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για μηδενική ανάπτυξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο