Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρόικα: Ζητάει διευθύνσεις και… ονόματα

«Υπάρχουν ασάφειες στο σχέδιο, θέλουμε συγκεκριμένα στοιχεία», τόνισαν οι εκπρόσωποι των δανειστών στον Α. Μανιτάκη. Συνεχίζουν να επιμένουν σε άμεσες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Τρόικα: Ζητάει διευθύνσεις και… ονόματα
Φανερά απογοητευμένος και με σκυμμένο το κεφάλι αποχώρησε για δεύτερη φορά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης από το υπουργείο Οικονομικών μετά τη συνάντηση που είχε με την τρόικα.

Χαρακτηριστικό του κλίματος και του αδιεξόδου που έχει επέλθει μεταξύ των δύο πλευρών είναι ότι η συνάντηση κράτησε περίπου μία ώρα. «Υπάρχουν ασάφειες στο σχέδιό σας, θέλουμε συγκεκριμένα στοιχεία» τόνισαν οι εκπρόσωποι των δανειστών, οι οποίοι συνεχίζουν να επιμένουν σε άμεσες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

«Μας ζητούν διευθύνσεις και ονόματα», έλεγε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η τρόικα αμφισβητεί ευθέως το μοντέλο της διαθεσιμότητας και θεωρεί ότι το συγκεκριμένο μέτρο είναι αποτελεσματικό και ζητά:

• Τον ακριβή αριθμό των υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν φέτος από το Δημόσιο.

• Από ποιες υπηρεσίες θα φύγουν και για ποιον λόγο θα απομακρυνθούν.

Πόσο θα στοιχίσουν οι υπάλληλοι που θα βγουν σε διαθεσιμότητα.

• Να παραδοθούν όλα τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα μέχρι το 2015

Ο Αντώνης Μανιτάκης επανέλαβε πως χωρίς απολύσεις θα έχουν αποχωρήσει από το Δημόσιο μέχρι το 2015 περισσότεροι από 150.000 υπάλληλοι. «Προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τις απολύσεις μέσω διαθεσιμότητας, ελπίζουμε να μην επιμείνουν μέχρι το τέλος στις απολύσεις», τόνιζε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Πηγή: Real.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο