Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΓΣΕΕ: Ψέμα ότι δεν ισχύει η επεκτασιμότητα ΣΣΕ

Η χθεσινή δήλωση του κ. Στουρνάρα ότι η τρόικα απέρριψε το επίδομα γάμου αλλά και την επεκτασιμότητα των Σ.Σ.Ε. γιατί δήθεν αυτό δεν ισχύει σε καμία ευρωπαϊκή χώρα είναι ένα μεγάλο ψέμα, υπογραμμίζει η ΓΣΕΕ.

ΓΣΕΕ: Ψέμα ότι δεν ισχύει η επεκτασιμότητα ΣΣΕ
Η χθεσινή δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα ότι η τρόικα απέρριψε το επίδομα γάμου αλλά και την επεκτασιμότητα των Σ.Σ.Ε. γιατί δήθεν αυτό δεν ισχύει σε καμία ευρωπαϊκή χώρα είναι ένα μεγάλο ψέμα, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, τεκμηριώνοντας τον ισχυρισμό με σχετικούς πίνακες για το τι συμβαίνει στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε.

Όπως αναφέρει το συνδικάτο, "όταν είναι γνωστό ότι στη χώρα μας έχει καταργηθεί με το Ν.4024/2011 η επεκτασιμότητα και τώρα επιχειρείται η κατάργηση και της καθολικότητας ισχύος της Εθνικής Σύμβασης, μας οδηγεί να γίνουμε η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα όπου θα ισχύει ένας ενιαίος κατώτατος μισθός για όλους και ο οποίος θα καθορίζεται από την κυβέρνηση, χωρίς καμία επιπλέον παροχή, δηλαδή 586 ευρώ μικτά (νεότερους, αρχαιότερους, παντρεμένους ή όχι).

Να υπενθυμίσουμε ότι σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν ισχύει κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι και οι ευρωπαϊκές οδηγίες και το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο το προβλέπουν και το διασφαλίζουν πλήρως όπως εξάλλου επισήμανε πρόσφατα και το Διεθνές Γραφείο Εργασίας.

Είναι πλέον ολοφάνερο ότι οι εργοδοτικοί και πανεπιστημιακοί μυστικοσύμβουλοι της τρόικας ξέρουν πολύ καλά πού στοχεύουν και τι ζητούν από τους ημιμαθείς ή πρόθυμους να τα δώσουν όλα υπουργούς, γι’ αυτό και δημιουργούν αυτήν την τεχνητή σύγχυση. Όπως επίσης είναι ολοφάνερο ότι η ελληνική κυβέρνηση 3 χρόνια τώρα ακολουθεί πιστά τις εντολές των δανειστών και εκτελεί κάθε παράλογη απαίτησή τους, αδιαφορώντας για τα αποτελέσματα των μνημονίων, τα οποία διαλύουν τον κοινωνικό ιστό και οδηγούν σε χρεοκοπία την κοινωνία και την οικονομία.

Η ΓΣΕΕ απαιτεί για χιλιοστή φορά να μην προχωρήσει η ψήφιση του πλέον αντεργατικού, αντικοινωνικού πακέτου των εργασιακών θεμάτων που ξεθεμελιώνει ότι έχει απομείνει ως εργασιακό και κοινωνικό δικαίωμα στην Ελλάδα έναντι οποιασδήποτε ανάγκης και εκβιασμού!

Με την τυχόν κατάθεση ενός τέτοιου επαίσχυντου νομοθετήματος θα πραγματοποιηθούν αμέσως γενικές απεργιακές κινητοποιήσεις", προειδοποιεί η ΓΣΕΕ.

Παράλληλα, ανακοίνωσε την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου την Τετάρτη 31/10, ημέρα κατάθεσης του προϋπολογισμού, στις 18:00 στα Προπύλαια.

Η τεκμηρίωση της νομικής υπηρεσίας της ΓΣΕΕ με πίνακες για το τι επικρατεί σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v