Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Ανοιγμα" ΤΑΙΠΕΔ στον διαγωνισμό για ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ

Aνοιχτό είναι το ενδεχόμενο όμιλοι που δεν μετείχαν στην τελική φάση του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ να «προσκολληθούν» σε ένα από τα πέντε σχήματα που πέρασαν στην τελική φάση.

Ανοιγμα ΤΑΙΠΕΔ στον διαγωνισμό για ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ
Aνοιχτό είναι το ενδεχόμενο όμιλοι που δεν μετείχαν στην τελική φάση του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ να «προσκολληθούν» σε ένα από τα πέντε σχήματα που είναι οι διεκδικητές των εταιρειών φυσικού αερίου.

Στη χθεσινή συνεδρίασή του, το Δ.Σ. του Ταμείου έδωσε το πράσινο φως να γίνει κάτι τέτοιο, με την προϋπόθεση ότι οι εταιρείες που θα ενταχθούν στα πέντε υποψήφια σχήματα θα έχουν μειοψηφικό ποσοστό στην κοινοπραξία.

Στην προηγούμενη φάση του διαγωνισμού μετείχαν οι ιταλικές ENI και Edison, η ολλανδική Vopak και οι ισπανικές Εnagas και Gaz Natural.

Χθες στο διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, εγκρίθηκαν τα τεύχη του διαγωνισμού για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ. Εντός των προσεχών εβδομάδων θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές οι ρωσικές Negusneft (Sintez) και Gazprom, η Socar από το Αζερμπαϊτζάν, η M&M Gaz (η κοινή εταιρεία των ομίλων Βαρδινογιάννη και Μυτιληναίου) και η ΓΕΚ Τέρνα με τον τσεχικό όμιλο PPF, που ενδιαφέρονται μόνο για τον ΔΕΣΦΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v