Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Προσωρινός ανάδοχος η Intralot

Επιστολή με την οποία δίνεται παράταση μιας εβδομάδας για τη συγκρότηση των τελικών σχημάτων της ιδιωτικοποίησης εστάλη στους διεκδικητές του ΟΠΑΠ. Προσωρινός ανάδοχος η Intralot, έδωσε τελικά παράταση.

ΟΠΑΠ: Προσωρινός ανάδοχος η Intralot
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΠΑΠ ανακήρυξε σήμερα την Intralot προσωρινό ανάδοχο του διαγωνισμού για τον τεχνολογικό πάροχο.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day, η Intralot δέχθηκε τελικά να παρατείνει τη διάρκεια ισχύος της προσφοράς ώστε να κατατεθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να υπάρξουν εγκρίσεις εντός 20 ημερών.

Κατόπιν θα κηρυχθεί "οριστικός ανάδοχος" και μετά από 15 ημέρες θα πέσουν οι τελικές υπογραφές.

Ωστόσο, αν εάν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις στον διαγωνισμό, η σύμβαση ίσως ανατραπεί από τον νέο ιδιοκτήτη του ΟΠΑΠ.

Η επίμαχη σύμβαση και ο θόρυβος που έχει προκληθεί γύρω από αυτήν προκάλεσε και την αντίδραση της Κομισιόν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέστειλε επιστολή στον Γιάννη Στουρνάρα μέσω της οποίας ζητά διευκρινίσεις για το ζήτημα.

Εν τω μεταξύ, αργά χθες το βράδυ, με πρωτοβουλία του διευθύνοντος συμβούλου Γιάννη Εμίρη (εικονιζόμενος στη φωτό), του εντεταλμένου συμβούλου Ανδρέα Ταπραντζή και του εκπροσώπου του ΤΑΙΠΕΔ στον ΟΠΑΠ Κώστα Φουλίδη, εστάλη στους διεκδικητές του διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ επιστολή με την οποία δίνεται παράταση μιας εβδομάδας για τη συγκρότηση των τελικών σχημάτων της ιδιωτικοποίησης.

Πρακτικά, με πρωτοβουλία των τριών, τη νύχτα πριν από την εκπνοή της επίσημης προθεσμίας για τον τελικό προσδιορισμό των σχημάτων, που ήταν σήμερα, η ημερομηνία μετατίθεται και συμπίπτει πλέον με την ημερομηνία που έχει θέσει το ΤΑΙΠΕΔ,για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών!

Πληροφορίες λένε ότι η εξέλιξη αυτή αιφνιδίασε και τον ίδιο τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιο Σταυρίδη, ο οποίος φέρεται να μη γνώριζε χθες το βράδυ ότι είχε σταλεί τέτοια επιστολή.

Κύκλοι προσκείμενοι σε αυτόν, πάντως, ανέφεραν σήμερα στο Euro2day.gr ότι ο ίδιος ήταν μεν αντίθετος με τη χορήγηση παράτασης στην ανακοίνωση των σχημάτων, αλλά θεώρησε πως οι άμεσα εμπλεκόμενοι στη διαδικασία μπορούσαν να έχουν αντίθετη άποψη. Παραμένει όμως κάθετα και κατηγορηματικά αντίθετος σε οποιαδήποτε παράταση στην ημερομηνία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών, που έχει οριστεί για τη 17η Απριλίου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το θέμα συζητήθηκε και σε επίπεδο διοικητικού συμβουλίου, χωρίς όμως να υπάρξει κάποια απόφαση για παράταση στην υποβολή της σύνθεσης των σχημάτων.

Πέτρα του σκανδάλου, με βάση απολύτως έγκυρες πληροφορίες, είναι η κινεζική Fosun, η οποία είχε ζητήσει παράταση στην ημερομηνία συγκρότησης των σχημάτων, εισπράττοντας αρχικά την άρνηση, η οποία αιφνιδιαστικά χθες εξελίχθηκε σε.. συναίνεση.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κινεζικός όμιλος, ο πρόεδρος του οποίου βρέθηκε στην Αθήνα, συζητά συνεργασία με το σχήμα Halveston-Gauselmann-Playtech, στο οποίο από την ελληνική πλευρά συμμετέχει ο όμιλος Κοπελούζου, ενώ επαφές υπήρξαν και κατά ορισμένες πηγές εξακολουθούν να υπάρχουν και με το σχήμα της Intralot.

«Σε αυτήν τη φάση σχεδόν όλοι μιλούν με όλους», αναφέρει πηγή με γνώση της διαδικασίας, «περιλαμβανομένου του Hedge Fund Τhird Point αλλά και της BC Partners».


Προσωρινός ανάδοχος η Intralot

Συνεδρίασε σήμερα εκ νέου το διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΠ και ανακήρυξε την Intralot προσωρινό ανάδοχο του διαγωνισμού για τον τεχνολογικό πάροχο, μετά την έγκριση (με ισχνή πλειοψηφία) της σύμβασης από την έκτακτη γενική συνέλευση του Σαββάτου, σε ψηφοφορία από την οποία απείχε το ΤΑΙΠΕΔ.

Η σημερινή απόφαση του Δ.Σ. του ΟΠΑΠ δεν μεταφράζεται σε άμεση υπογραφή της σύμβασης καθώς μέσα στις επόμενες ημέρες η εταιρία θα κληθεί να καταθέσει τις σχετικές εγγυητικές επιστολές και διάφορα άλλα έγγραφα. Μόνο για το πρώτο τμήμα του έργου, τη σύμβαση υλοποίησης, πρέπει να καταθέσει εγγυητικές (καλής εκτέλεσης κ.λπ.) που φτάνουν το 25% του προϋπολογισμού των 29,5 εκατ. ευρώ, όπως είπε στη γενική συνέλευση του Σαββάτου ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ Κ. Λουρόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v