Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενδιαφέρον από δυο σχήματα για ιπποδρομίες

Η κοινοπραξία της γαλλικής PMU με την νοτιοαφρικανική Phumelela και η κοινοπραξία της Intralot με τον Ιππόδρομο της Αργεντινής εκδήλωσαν ενδιαφέρον στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ.

Ενδιαφέρον από δυο σχήματα για ιπποδρομίες
Η κοινοπραξία της γαλλικής PMU με την νοτιοαφρικανική Phumelela και η κοινοπραξία της Intralot με τον Ιππόδρομο της Αργεντινής εκδήλωσαν ενδιαφέρον στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την 20ετή παραχώρηση του αποκλειστικού δικαιώματος διεξαγωγής ιπποδρομιών και διαχείρισης του ιπποδρομιακού στοιχήματος (ΟΔΙΕ). 
 
Όπως είχε αναφέρει το Euro2day.gr από το πρωί, αρχικώς είχε συμφωνηθεί να κατέβουν από κοινού η PMU, η Phumelela και η Intralot, αλλά εχθές το βράδι επήλθε ρήξη και γι' αυτό τελικώς υπήρξαν δυο προσφορές. 

Σημειώνεται ότι για να προχωρήσει ο διαγωνισμός, το υπουργείο Οικονομικών προωθεί σειρά ρυθμίσεων για τον Ιππόδρομο. Σύμφωνα με τη ρύθμιση που ετοίμασε, ο ΟΔΙΕ θα παραμείνει ο ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων του Ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο, αλλά δύναται να εκμισθώνει στον παραχωρησιούχο οποιεσδήποτε εγκαταστάσεις και οποιαδήποτε ακίνητα ιδιοκτησίας του.

Το ύψος του μισθώματος καθορίζεται από τη γενική συνέλευση των μετόχων της ΟΔΙΕ Α.Ε. αφού ληφθεί υπόψη αποτίμηση ανεξάρτητου αποτιμητή και κοινοποιηθεί στους υποψήφιους επενδυτές πριν από την υποβολή δεσμευτικών προσφορών.

Με το σχέδιο νόμου προβλέπεται πως η συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου στα έσοδα όσων διεξάγουν στοίχημα επί ιπποδρομιών καθορίζεται σε 30% επί των μικτών κερδών.

Αντίστοιχα ισχυρό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε και για την αξιοποίηση του ακινήτου στον Άγιο Ιωάννη Σιθωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στους ενδιαφερόμενους περιλαμβάνονται τρεις εισηγμένες, ο όμιλος Τεχνική Ολυμπιακή, η Λάμψα και η Lamda Development. Ακόμη, ενδιαφέρον εκδήλωσε ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, καθώς και Ρώσος ιδιώτης επενδυτής, ο οποίος είχε ενδιαφερθεί και για το ακίνητο στο Παλιούρι Χαλκιδικής.  


Αναλυτικά όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ:

Ισχυρό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από διεθνείς και εγχώριους επενδυτικούς ομίλους για την αξιοποίηση του ακινήτου στον Άγιο Ιωάννη Σιθωνίας με την εκδήλωση ενδιαφέροντος από 7 επενδυτικά σχήματα.

Επίσης, 2 ισχυροί επενδυτικοί όμιλοι εκδήλωσαν σήμερα το Ενδιαφέρον τους για τη χορήγηση του δικαιώματος για την αποκλειστική διοργάνωση και διεξαγωγή του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα, για 20 χρόνια.

Το δικαίωμα αυτό κατείχε μέχρι σήμερα ο Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ).

Οι σύμβουλοι αξιοποίησης θα αξιολογήσουν τις υποβληθείσες προτάσεις στους 2 διαγωνισμούς, που έληξε σήμερα η προθεσμία Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, και θα υποβάλουν τις εισηγήσεις τους προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση των διαγωνισμών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v