Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη Philip Morris το 75% της Παπαστράτος

Στην ολλανδική θυγατρική της Philip Morris περνάει το 75% της Παπαστράτος, ύστερα από συμφωνία των βασικών μετόχων, με ανώτατη τιμή πώλησης τα 18,5 ευρώ, ενώ με την ολοκλήρωση της εξαγοράς η αγοράστρια αναμένεται να προβεί σε δημόσια προσφορά για το υπόλοιπο. Αναστολή της μετοχής για σήμερα.

Στη Philip Morris το 75% της Παπαστράτος
Στην ολλανδική θυγατρική της Philip Morris International, Philip Morris Holland BV, περνάει το 75% της Παπαστράτος ύστερα από συμφωνία που συνήψαν οι βασικοί μέτοχοι της ελληνικής εταιρίας.

Κατόπιν, θα γίνει δημόσια προσφορά για την εξαγορά των υπολοίπων μετοχών. Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι η έξοδος της εταιρίας από το Χ.Α. δεν αποτελεί ”στόχο” των νέων μετόχων, χωρίς όμως να υπάρχει επίσημα σχετική τοποθέτηση.

Σημειωτέον ότι η ολοκλήρωση των ανωτέρω προϋποθέτει άδειες από τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού. Εξάλλου, με απόφαση του προέδρου του Χ.Α. η μετοχή της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ τέθηκε σε αναστολή για τη σημερινή συνεδρίαση, προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις οι επενδυτές.

Όπως αναφέρεται αναλυτικά σε σχετική ανακοίνωση, ως ανώτατη τιμή πώλησης των μετοχών ορίσθηκε το ποσό των ευρώ 18,15 ανά μετοχή, αν και η εν λόγω τιμή μπορεί να μειωθεί μέχρι και 1% περίπου, ανάλογα με τα αποτελέσματα του επιχειρηματικού, οικονομικού, οικονομικού και νομικού ελέγχου.

Η τιμή αυτή δεν περιλαμβάνει το μέρισμα της χρήσεως 2002, το οποίο θα διανεμηθεί στους σημερινούς μετόχους της εταιρίας πριν από τη μεταβίβαση των μετοχών στη Philip Morris Holland.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η ανάγκη διασφάλισης του απώτερου μέλλοντος της εταιρίας αποτέλεσε τον κυριότερο λόγο της συμφωνίας αυτής, όπως βεβαιώνουν οι βασικοί μέτοχοι.

”Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η εξέλιξη αυτή είναι θετική για την εταιρία Παπαστράτος, είχαμε απόλυτα επιτυχή συνεργασία με τη Philip Morris International για πολλά χρόνια. Με εξασφαλισμένη πλέον τη συνεργασία αυτή, η εταιρία μπορεί να αντιμετωπίσει το μέλλον με ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία”, σχολίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Χρήστος Κομνηνός.

Η ολοκλήρωση της πιο πάνω εξαγοράς και η μεταβίβαση των μετοχών τελούν, μεταξύ άλλων, και υπό τις εξής αιρέσεις: (α) τη λήψη των απαραίτητων αδειών από τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού, (β) την ικανοποιητική έκβαση του επιχειρηματικού, οικονομικού και νομικού ελέγχου της εταιρίας και των θυγατρικών της, και (γ) την έγκριση του Δ.Σ. της απώτερης μητρικής εταιρίας της αγοράστριας, Altria Group Inc.

Εφ’ όσον ολοκληρωθεί η εξαγορά αυτή και μεταβιβαστούν οι πιο πάνω μετοχές, η αγοράστρια εταιρία Philip Morris Holland αναμένεται εντός 30 ημερών να προβεί σε δημόσια προσφορά για την εξαγορά των υπολοίπων μετοχών της εταιρίας, με τίμημα ανά μετοχή όχι μικρότερο από αυτό που θα καταβληθεί στους ανωτέρω βασικούς μετόχους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v