Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΝΚΛΩ: Ο Θ. Λαναράς δέχεται ενεχυρίαση μετοχών

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΚΛΩ συγκλήθηκε σήμερα, 23 Ιουλίου 2008, προκειμένου να εξετάσει την πορεία του αιτήματος για τη χρηματοδότηση της β΄ φάσης του επιχειρησιακού σχεδίου με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

ΕΝΚΛΩ: Ο Θ. Λαναράς δέχεται ενεχυρίαση μετοχών
Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία Α.Ε. συγκλήθηκε σήμερα, 23 Ιουλίου 2008, προκειμένου να εξετάσει την πορεία του αιτήματος για τη χρηματοδότηση της β΄ φάσης του επιχειρησιακού σχεδίου με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου ο εκπρόσωπος του βασικού Μετόχου European Textiles Ltd. κατέθεσε επιστολή δια της οποίας δέχεται την ενεχυρίαση των μετοχών του, όπως ζητήθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την παροχή της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου προς τις κύριες πιστώτριες Τράπεζες, για την χρηματοδότηση της εταιρίας Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία Α.Ε. με ποσό €35 εκατ.

Η παροχή της εν λόγω εγγύησης αποτελεί και τελευταία διέξοδο για τη διάσωση της εταιρίας και δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια για την εξεύρεση άλλης λύσης για την χρηματοδότηση της εταιρίας και τη συνέχιση του επιχειρησιακού σχεδίου. Μετά τη σημερινή εξέλιξη της ενεχυρίασης των μετοχών από το βασικό Μέτοχο αναμένεται η οριστική λύση για το θέμα της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου.

Η Διοίκηση της εταιρίας από το 2004 καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξυγίανση και ανασυγκρότηση της εταιρίας στα πλαίσια του επιχειρησιακού σχεδίου που έχει εκπονηθεί. Η κοινή προσπάθεια της Διοίκησης και των εργαζόμενων στην κατεύθυνση αυτή έχει ήδη παρουσιάσει θετικά αποτελέσματα με σημαντικές προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης.

Το κρίσιμο στάδιο, στο οποίο η εταιρία βρίσκεται στην παρούσα φάση, είναι καθοριστικό για το εάν αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί ή θα διακοπεί και θα σηματοδοτήσει το τέλος της αναπτυξιακής πορείας της εταιρίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v