Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΛΥΜΠ: Σφοδρή αντίδραση μικρομετόχων για Π.Καρράς

Την έντονη αντίδραση των μικρομετόχων της Τεχνική Ολυμπιακή έχει προκαλέσει η άσκηση του δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option) στο Πόρτο Καρράς από τον Κ. Στέγγο. Τι ειπώθηκε στη Γ.Σ.  

ΟΛΥΜΠ: Σφοδρή αντίδραση μικρομετόχων για Π.Καρράς
Την έντονη αντίδραση των μικρομετόχων της εταιρίας Τεχνική Ολυμπιακή έχει προκαλέσει η άσκηση του δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option) στο Πόρτο Καρράς από τον πρόεδρο της εισηγμένης, κ. Κωνσταντίνο Στέγγο, υποστηρίζοντας πως από την κίνηση αυτή ζημιώθηκε η εταιρία υπέρ του βασικού της μετόχου.

Στο θέμα αυτό αναφέρεται αναλυτικά σχετικό δημοσίευμα στη στήλη "Χαμαιλέων".

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Τεχνικής Ολυμπιακής, οι μικρομέτοχοι διαμαρτυρήθηκαν επίσης για την απουσία του κ. Κωνσταντίνου Στέγγου από τη διαδικασία της Γ.Σ. τόσο της μητρικής όσο και της θυγατρικής Μοχλός, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ζήτησαν να καταλάβει εκπρόσωπός τους μία από τις 12 θέσεις του διοικητικού συμβουλίου της εισηγμένης. 

Η διοίκηση αρχικά απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, επισημαίνοντας ότι σχετικό αίτημα θα έπρεπε να είχε υποβληθεί πριν από τη δημοσίευση της πρόσκλησης της Γ.Σ.

Ωστόσο, επειδή υπήρχαν έντονες αντιδράσεις, η διοίκηση υπαναχώρησε και αποφάσισε να γίνει μυστική ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Δ.Σ. όπου, εκτός των 12 μελών που η ίδια πρότεινε, θα λάβουν μέρος και δύο πρόσωπα τα οποία πρότεινε η πλευρά των μετόχων μειοψηφίας.

Τελικά στην ψηφοφορία εκλέχθηκαν ως μέλη του ΔΣ τα 12 μέλη που είχε προτείνει η διοίοκηση της Τεχνικής Ολυμπιακής, ενώ οι υποψήφιοι των μικρομερτόχων δεν κατάφεραν να εκλεγούν.

Σε ό,τι αφορά το δικαίωμα προαίρεσης αγοράς που άσκησε ο κ. Στέγγος, οι επικεφαλής της Τεχνικής Ολυμπιακής υποστήριξαν ότι ο πρόεδρος της εταιρίας δεν έχει πάρει ποτέ αμοιβή από το Πόρτο Καρράς και τόνισαν πως δεν θα υπάρξει νέο πρόγραμμα stock options στο μέλλον.

Σχετικά με την έξοδο της μετοχής από την επιτήρηση, η διοίκηση της εταιρίας ανέφερε ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v