Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Προχωρά σε ΑΜΚ 986 εκ. ευρώ (3ν/10π)

Την αύξηση κεφαλαίου ύψους έως 986 εκατ. ευρώ υπέρ των παλαιών μετόχων, με διανομή μετοχών σε αναλογία 3 νέων προς 10 παλαιές και τιμή διάθεσης στα 8 ευρώ αποφασίζει τη Δευτέρα το Δ.Σ. της Alpha Bank.

Alpha Bank: Προχωρά σε ΑΜΚ 986 εκ. ευρώ (3ν/10π)
Την αύξηση κεφαλαίου ύψους έως 986 εκατ. ευρώ υπέρ των παλαιών μετόχων, με διανομή μετοχών σε αναλογία 3 νέων προς 10 παλαιές και με τιμή στα 8 ευρώ αποφασίζει τη Δευτέρα το Δ.Σ. της Alpha Bank, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα του euro2day.gr.

Όπως αναφέρει, αποκλειστικός σκοπός των προς άντληση κεφαλαίων είναι η ολική εξαγορά του συνόλου των 200 εκατ. μετοχών που είχε εκδόσει υπέρ του Δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day, στους συνδιαχειριστές του βιβλίου προσφορών περιλαμβάνεται και η JP Morgan.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σχετικά, η Alpha Bank A.E. ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα 19/10/2009 θα συνεδριάσει το διοικητικό της συμβούλιο, κατόπιν σχετικής εισηγήσεως της εκτελεστικής της επιτροπής που συνήλθε σήμερα 16/10/2009 και ώρα 17:30 προκειμένου, να αποφασίσει, μεταξύ άλλων, για τα κάτωθι:

(1) Την άντληση υπό της τραπέζης συνολικού ποσού κεφαλαίων ύψους έως και 986 εκατ. ευρώ, διά της εις μετρητά αυξήσεως του μετοχικού της κεφαλαίου κατ' ανώτατο ποσό ίσο προς 579,5 εκατ. ευρώ με την έκδοση και διανομή έως και 123,3 εκατ. κοινών, ονομαστικών, μετά δικαιώματος ψήφου, άυλων μετοχών, ονομαστικής αξίας ίσης προς Ευρώ 4,70 και τιμής διαθέσεως υπέρ των υφιστάμενων κοινών μετόχων, ίσης προς 8 ευρώ ανά εκδοθησόμενη μετοχή (οι νέες μετοχές), σε αναλογία 3 νέες προς 10 παλαιές μετοχές ώστε, μετά την πλήρη κάλυψη και καταβολή του ποσού αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου, το τελευταίο να ανέρχεται στο ποσό των 3.451,1 εκατ. ευρώ διαιρούμενο σε 534,3 εκατ. κοινές, ονομαστικές, μετά δικαιώματος ψήφου, άυλες και σε 200 εκατ. προνομιούχες, ονομαστικές, άνευ δικαιώματος ψήφου, έγχαρτες και εξαγοράσιμες μετοχές, ονομαστικής αξίας εκάστης ίσης προς 4,70 ευρώ.

(2) Τη διενέργεια αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου μετά δικαιώματος, αφενός μεν προτιμήσεως υπέρ των υφιστάμενων κοινών μετόχων, αφετέρου προεγγραφής επί τυχόν αδιάθετων νέων μετοχών, άνευ τροποποιήσεως του καταστατικού, κατ' άρθρο 13 παρ. 1 εδ. β΄ Κ.Ν. 2190/1920, δυνάμει σχετικής εξουσίας που η τακτική γενική συνέλευση της τραπέζης διά της από τις 6/6/2006 αποφάσεώς της εκχώρησε προς το διοικητικό συμβούλιο της τραπέζης.

(3) Την αποκλειστική διάθεση των αντληθησομένων κεφαλαίων (πλέον τυχόν χρηματικών διαθεσίμων) προς τον σκοπό ολικής εξαγοράς του συνόλου, ήτοι 200 εκατ. προνομιούχων, ονομαστικών, άνευ δικαιώματος ψήφου, έγχαρτων και εξαγοράσιμων μετοχών, που η τράπεζα εξέδωσε υπέρ του ελληνικού δημοσίου, μεταξύ άλλων, κατ' άρθρο 1 Ν. 3723/2008, διά της από τη 12η Ιανουαρίου 2009 αποφάσεως της έκτακτης γενικής συνέλευσής της.

Προτείνεται, επιπλέον, η σύναψη υπό της τραπέζης μετά διεθνών χρηματοοικονομικών οίκων συμβάσεως εγγυήσεως καλύψεως της αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου (underwriting agreement), στο πλαίσιο της οποίας οι ανωτέρω οίκοι θα ασκήσουν καθήκοντα συνδιαχειριστών του βιβλίου προσφορών επί διαθέσεως τυχόν ακαλύπτου ποσοστού νέων μετοχών.

Το διοικητικό συμβούλιο της τραπέζης, κατά τη συνεδρίαση της 19ης/10/2009 θα αποφασίσει, μετ' έγκριση της εισηγήσεως της εκτελεστικής επιτροπής (και) επί των λοιπών όρων της αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου, οπότε θα ακολουθήσει η εκ του νόμου οριζόμενη ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v