Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαΐλλης: "ΟΚ" στην αναδιάρθρωση χρέους από το ΔΣ

Το διοικητικό συμβούλιο της Μαΐλλης αποφάσισε να δεχτεί τα προτεινόμενα από τους δανειστές της κύρια σημεία λύσης αναδιάρθρωσης του χρέους, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρίας.

Μαΐλλης: ΟΚ στην αναδιάρθρωση χρέους από το ΔΣ
Το διοικητικό συμβούλιο της Μαΐλλης αποφάσισε να δεχτεί τα προτεινόμενα, από τους δανειστές της κύρια σημεία λύσης αναδιάρθρωσης του χρέους, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρίας.

Αναλυτικά, η Μαΐλλης ανακοίνωσε ότι το διοικητικό της συμβούλιο συζήτησε, κατά τη συνεδρίαση στις 16/4/2010 επιστολή-πρόταση των δανειστών του ομίλου για την αναδιάρθρωση δανειακών υποχρεώσεων της Μαΐλλης, συνολικού ύψους περίπου 230 εκατ. ευρώ, από το σύνολο των υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων του ομίλου, ύψους περίπου 250 εκατ. ευρώ.

Τα βασικά στοιχεία της πρότασης είναι τα εξής:

Κεφαλαιοποίηση υφιστάμενων δανείων: 70 εκατ. ευρώ, με έκδοση νέων μετοχών της εισηγμένης μητρικής εταιρίας, υπέρ των δανειστών του ομίλου.

Για την αναχρηματοδότηση του υπόλοιπου υφιστάμενου δανεισμού: 

* Κοινοπρακτικό δάνειο 110 εκατ. ευρώ. 
* Ομολογιακό δάνειο 50 εκατ. ευρώ, με κεφαλαιοποιούμενο επιτόκιο (PIK), μετατρέψιμο σε νέες μετοχές της εισηγμένης μητρικής εταιρίας.

Νέα γραμμή κεφαλαίου κίνησης: 16 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης του ομίλου.

Λαμβάνοντας υπόψη για την αξιολόγηση της πρότασης τις ιδιαίτερα δυσμενείς επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, το διαφορετικό επενδυτικό προφίλ των δανειστών του ομίλου, την άμεση ανάγκη ρευστότητας για την ομαλή συνέχιση των δραστηριοτήτων του και τη χρηματοδότηση της ανάπτυξής του και συνακόλουθα το συμφέρον όλων των υφιστάμενων μετόχων, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να δεχτεί η εταιρία τα προτεινόμενα από τους δανειστές της κύρια σημεία λύσης αναδιάρθρωσης και να συνεχιστεί η διαδικασία της διαπραγμάτευσης, σε αυτήν τη βάση, με στόχο την κατάληξη σε υπογραφή συμφωνίας, η οποία θα ρυθμίζει το σύνολο των θεμάτων της αναδιάρθρωσης και θα είναι αποδεκτή από την εταιρία και από όλους τους δανειστές της.

Εφόσον η προσπάθεια ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων ευοδωθεί, η υπογραφή της συμφωνίας (η υλοποίησή της θα πρέπει να αποφασιστεί και από τη γενική συνέλευση) καθώς και η διαδικασία, οι τυχόν απαραίτητες εγκρίσεις και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής της, με βάση το σχέδιο αναδιάρθρωσης, θα γνωστοποιηθούν στο επενδυτικό κοινό με νέα ανακοίνωση της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v