Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Η κυβέρνηση ελπίζει σε 500 εκ. από VLT

Εντός του Μαΐου η πρώτη πράξη των αποκρατικοποιήσεων στον χώρο του τζόγου. Η πρώτη κίνηση επιλέχθηκε να περιστραφεί γύρω από την αδειοδότηση των Video Lotto Terminal, όπου θα προκηρυχτεί διαγωνισμός για παροχή τριών αδειών.

ΟΠΑΠ: Η κυβέρνηση ελπίζει σε 500 εκ. από VLT
Εντός του Μαΐου αναμένεται να παιχτεί η πρώτη πράξη των αποκρατικοποιήσεων στον χώρο του τζόγου, από όπου η κυβέρνηση ευελπιστεί στην άντληση 1,3 δισ. ευρώ.

Η πρώτη κίνηση επιλέχτηκε να περιστραφεί γύρω από την αδειοδότηση των VLT (Video Lotto Terminal) -φρουτάκια- όπου θα προκηρυχτεί διαγωνισμός για την παροχή τριών αδειών (κατά μία άποψη ο αριθμός ενδέχεται να αυξηθεί σε πέντε) λειτουργίας των VLT ανά την επικράτεια.

Ο φορέας που θα κάνει τη διαχείριση θα είναι ο ΟΠΑΠ και ως τέτοιος δεν θα μπορεί να είναι ταυτόχρονα και «αδειούχος», προκαλώντας πλασματικό και άνισο ανταγωνισμό στον χώρο.

Σε πρώτη σκέψη, ο αριθμός των VLT που θα παρέχονται με τις τρεις (ή πέντε) άδειες θα φτάνει συνολικά τα 50.000 τερματικά και η κυβέρνηση ευελπιστεί σε εφάπαξ έσοδα περίπου 500 εκατ. ευρώ από την αδειοδότηση, που θα έχει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια συν ετήσιους φόρους από τα έσοδα λειτουργίας τους.

Αν και δεν έχει γίνει επισήμως γνωστό στην αγορά το ενδιαφέρον τους, εντούτοις εικάζεται ότι υποψηφιότητα για τις άδειες στα VLT θα εγείρουν η ελληνική Intralot και ο όμιλος της ιταλικής Lottomatica, που είναι και ο μεγαλύτερος σε αριθμό εν λειτουργία βίντεο λόττο τερματικών στον κόσμο.

Οι πληροφορίες φέρουν ως επόμενη κίνηση της κυβέρνησης στον χώρο του τζόγου την αδειοδότηση του διαδικτυακού στοιχήματος, ακολουθώντας το πετυχημένο γαλλικό μοντέλο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v