Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Κρίτωνας Αναβλαβής νέος CEO στην S&B

Το ΔΣ της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, επέλεξε τον κ. Κρίτωνα Αναβλαβή για να διαδεχθεί τον κ. Ευθύμιο Βιδάλη, μετά την προγραμματισμένη λήξη της θητείας του ως Διευθύνοντος Συμβούλου στο β' τρίμηνο του 2011.

Ο Κρίτωνας Αναβλαβής νέος CEO στην S&B
Το Διοικητικό Συμβούλιο της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά που συνήλθε σήμερα, επέλεξε τον κ. Κρίτωνα Αναβλαβή για να διαδεχθεί τον κ. Ευθύμιο Βιδάλη, μετά την προγραμματισμένη λήξη της θητείας του ως Διευθύνοντος Συμβούλου στο δεύτερο τρίμηνο του 2011.

Ο κ. Αναβλαβής θα αναλάβει τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου με ορίζοντα καταρχάς πέντε ετών και αφού τηρηθούν οι διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος και το καταστατικό της εταιρίας.

Στην επιλογή αυτή το Δ.Σ. βασίστηκε σε εισηγήσεις της Επιτροπής Υποψηφιοτήτων του Διοικητικού Συμβουλίου ύστερα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής, η οποία περιελάμβανε ικανότατους υποψηφίους τόσο από το στελεχιακό δυναμικό της εταιρίας όσο και την παγκόσμια επιχειρηματική κοινότητα.

Ο κ. Αναβλαβής απόφοιτος του INSEAD και του Newcastle University εργάζεται στην εταιρία από το 1990. Από το 1995 και μέχρι το 2007 ηγήθηκε με επιτυχία της μεγαλύτερης επιχειρηματικής μονάδας της εταιρίας.

Ως Γενικός Διευθυντής του Κλάδου Μπεντονίτη συνετέλεσε καθοριστικά στην ανάπτυξη μιας δραστηριότητας που βασιζόταν αποκλειστικά στον μπεντονίτη της Μήλου, σε μια διεθνή δραστηριότητα 200 εκ. ευρώ με ορυχεία και εργοστάσια σε 10 χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής.

Από το 2008 κατέχει τη θέση του Οικονομικού Διευθυντή του Ομίλου των εταιριών που απαρτίζουν την S&B Βιομηχανικά Ορυκτά. Από τη θέση αυτή έχει συμβάλλει πολλαπλώς στην επιτυχή αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που έπληξε σοβαρά την εταιρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v