Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική Ασφαλιστική: Νέος CEO o Γ. Κατσουρίδης

Ο κ. Γιάννης Κατσουρίδης, πρώην CEO της Εθνικής Χρηματιστηριακής, αναλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Ασφαλιστικής, μετά την παραίτηση του κ. Μίνου Μωυσή.

Εθνική Ασφαλιστική: Νέος CEO o Γ. Κατσουρίδης
Ο κ. Γιάννης Κατσουρίδης, πρώην CEO της Εθνικής Χρηματιστηριακής και μέλος της Επιτροπής Επενδύσεων της Εθνικής Ασφαλιστικής, αναλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Ασφαλιστικής, μετά την παραίτηση του κ. Μίνου Μωυσή για προσωπικούς λόγους. 

Εντός της ημέρας αναμένεται η συνεδρίαση του Δ.Σ. της εταιρίας, όπου και αναμένεται η επικύρωση της διοικητικής αλλαγής.   

--- Η ανακοίνωση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Ο κ. Γιάννης Κατσουρίδης είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής έπειτα από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας, η οποία ελήφθη σήμερα.

Την παραίτησή του από τη θέση διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Ασφαλιστικής υπέβαλε, για προσωπικούς λόγους, ο κ. Μίνος Μωυσής.

Ο κ. Λεωνίδας Θεόκλητος, πρόεδρος της εταιρίας και γενικός διευθυντής της ΕΤΕ, ευχαρίστησε θερμά τον κ. Μωυσή τόσο για την προσφορά του στην εταιρία όσο και γι’ αυτήν στον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας.

Σημείωσε δε ότι η μακρά εμπειρία του κ. Μωυσή στην ασφαλιστική αγορά είχε ως αποτέλεσμα τόσο μέσα από την τραπεζική του θητεία -με αντικείμενο και τις ασφαλιστικές εργασίες του ομίλου- όσο και μέσα από τη θητεία του στην ασφαλιστική εταιρία η τελευταία να αποκτήσει σημαντικό πρωτοποριακό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού στον τομέα του bancassurance, τομέας με πολύ μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης στη χώρα μας.

Στο μήνυμά του προς το διοικητικό προσωπικό της εταιρίας ο κ. Μωυσής, αφού το ευχαρίστησε, εξέφρασε την πεποίθησή του για τη συνέχιση της ηγετικής πορείας της εταιρίας, την οποία, όπως ανέφερε, θα στηρίξουν οι εργαζόμενοι με την ίδια τους τη δουλειά.

Ο κ. Γιάννης Κατσουρίδης, γεννημένος το 1967, είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές -κάτοχος MSc in Money Banking and Finance- στο πανεπιστήμιο του Birmingham (Μεγάλη Βρετανία).

Ο κ. Κατσουρίδης, με μακρά επαγγελματική εμπειρία, έχει θητεύσει σε επιτελικές θέσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και στον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι πολύ καλός γνώστης της επενδυτικής αγοράς, του χρηματιστηριακού τομέα και των πωλήσεων, αφού έχει με επιτυχία θητεύσει μεταξύ άλλων σε επιτελικές θέσεις της Εθνικής Χρηματιστηριακής από το 1997, ενώ διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της συγκεκριμένης εταιρίας στο διάστημα 2003 - 2007.

Η νέα διοίκηση, όπως δήλωσε ο κ. Θεόκλητος, σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για την οικονομία του τόπου, στόχο έχει να εδραιώσει την ηγετική θέση της εταιρίας στην ασφαλιστική αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v