Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χατζηιωάννου: Διακοπή μονάδων σε Ξάνθη -Βουλγαρία

Η Χατζηιωάννου αποφάσισε τη σταδιακή διακοπή της παραγωγικής δραστηριότητας, η οποία συνίσταται στην μονάδα παραγωγής ενδυμάτων, κάλτσας και καλσόν στην Ξάνθη, καθώς και στη μονάδας της θυγατρικής στη Βουλγαρία.

Χατζηιωάννου: Διακοπή μονάδων σε Ξάνθη -Βουλγαρία
Η Χατζηιωάννου γνωστοποιεί ότι αποφάσισε τη σταδιακή διακοπή της παραγωγικής δραστηριότητας, η οποία συνίσταται στην μονάδα παραγωγής ενδυμάτων, κάλτσας και καλσόν στην Ξάνθη καθώς και στην μονάδα της θυγατρικής στη Βουλγαρία ΕΒΡΟΚΟΜΕΡS LTD, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της μητρικής με στόχο την επικέντρωση στην εμπορία των επωνύμων προϊόντων. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η απόφαση για την διακοπή της δραστηριότητας βασίζεται στη στρατηγική επιλογή της εταιρείας να επικεντρωθεί στον τομέα της λιανικής και χονδρικής εμπορίας των επωνύμων προϊόντων της αναπτύσσοντας το νέο μοντέλο, το οποίο γνωρίζει καλά και έχει εφαρμόσει με επιτυχία η Διοίκηση του ομίλου τα τελευταία χρόνια.

Για το σκοπό αυτό η εταιρεία σχεδιάζει την αξιοποίηση των ευκαιριών στην κατακερματισμένη αγορά του γυναικείου εσωρούχου με την ενίσχυση του retail concept Venus Victoria. Παράλληλα στοχεύει στην κεφαλαιοποίηση των ενθαρρυντικών αποτελεσμάτων του πιλοτικού προγράμματος ανάπτυξης δικτύου ιδιόκτητων σημείων πώλησης (retail και shop-in-shop) καθώς και του δικτύου franchise. Τέλος στόχος της διοίκησης είναι και η αναδιάρθρωση του υπάρχοντος δικτύου χονδρικής με σκοπό τη διαμόρφωση ενός υγιούς χαρτοφυλακίου πελατών.

Όπως επισημαίνεται, για την επίτευξη των στόχων αυτών και με σκοπό την αποκόμιση του μέγιστου δυνατού αποτελέσματος από την υλοποίηση των ως άνω ενεργειών, η διοίκηση της Χατζηιωάννου Α.Β.Ε.Ε. αποφάσισε την απεμπλοκή από την παραγωγική δραστηριότητα, την οποία διατηρούσε ιστορικά με την μονάδα στην Ξάνθη καθώς και με την θυγατρική στη Βουλγαρία.

Μεταξύ άλλων ολοκληρώθηκε η διάθεση του μεγαλύτερου μέρους των μηχανών, ενέργεια από την οποία η μητρική και κατ' επέκταση ο όμιλος θα εγγράψει κέρδη περίπου € 500 χιλ., τα οποία θα ενισχύσουν τα αποτελέσματα του 4ου τριμήνου της χρήσης 2010.

Όσον αφορά στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας στην Ξάνθη, έχει ήδη συναφθεί σύμβαση ενοικίασης για σημαντικό μέρος αυτών στη συγγενή εταιρία Superior Undies ABEE, η οποία ασχολείται αποκλειστικά με την παραγωγή ενδυμάτων, καλσόν και καλτσών. Επιπλέον ολοκληρώνεται η διαδικασία πώλησης της θυγατρικής στη Βουλγαρία ΕΒΡΟΚΟΜΕΡS LTD η οποία λειτουργεί μονάδα παραγωγής ενδυμάτων, καλσόν και καλτσών.

Όσον αφορά στην Χατζηιωάννου Α.Β.Ε.Ε. η δραστηριότητα της παραγωγής αναμένεται να διακοπεί εντός του 1ου εξαμήνου της τρέχουσας χρήσης 2011, ενώ η Εταιρεία αναλαμβάνει όλες τις υποχρεώσεις και τις απαιτήσεις που αφορούν στην εν λόγω δραστηριότητα και που θα υφίστανται μέχρι τότε.

Σημειωτέο ότι με βάση τα δημοσιευθέντα ενοποιημένα αποτελέσματα της χρήσης 2009 της Χατζηιωάννου Α.Β.Ε.Ε., η παραγωγική δραστηριότητα αποτελούσε μόλις το 5,9% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών (€ 11.319 χιλ. παραγωγική δραστηριότητα έναντι € 192.224 χιλ. ενοποιημένου κύκλου εργασιών) και το 60,3% των ζημιών προ φόρων της ίδιας περιόδου (ζημίες προ φόρων € 5.009 χιλ. της παραγωγικής δραστηριότητας έναντι ενοποιημένων ζημιών προ φόρων € 8.307χιλ.).

Επίσης βάσει των πλέον πρόσφατων δημοσιευθέντων ενοποιημένων αποτελεσμάτων του εννεαμήνου 2010 της Χατζηιωάννου Α.Β.Ε.Ε., η παραγωγική δραστηριότητα αποτελούσε μόλις το 9,7% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών (€ 12.467 χιλ. παραγωγική δραστηριότητα έναντι € 128.838 χιλ. ενοποιημένου κύκλου εργασιών) και το 36,2% των ζημιών προ φόρων της ίδιας περιόδου (ζημίες προ φόρων € 6.043 χιλ. της παραγωγικής δραστηριότητας έναντι ενοποιημένων ζημιών προ φόρων € 16.692χιλ.).

Από την διακοπή της δραστηριότητας παραγωγής αφενός τα οικονομικά στοιχεία του ομίλου δεν θα επηρεαστούν σημαντικά αφετέρου θα δοθεί η δυνατότητα επικέντρωσης στην ανάπτυξη του τομέα εμπορίας.

Βάσει των ανωτέρω καθίσταται σαφές ότι η διακοπή της δραστηριότητας παραγωγής της Εταιρείας, δεν συνιστά ούτε ουσιώδη μεταβολή της δραστηριότητας και του σκοπού της εισηγμένης εταιρείας, ούτε απόσχιση κλάδου, ενώ η επίπτωση επί των ενοποιημένων αποτελεσμάτων θα είναι περιορισμένη. Κατά συνέπεια εκτιμούμε ότι η ως άνω ενέργεια δεν εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 4.1.3.12 του Κανονισμού του ΧΑ για την έκδοση ειδικού πληροφοριακού σημειώματος.

Σε κάθε περίπτωση η εταιρεία θα προβεί στην αμελλητί ενημέρωση του επενδυτικού κοινού σχετικά με την υλοποίηση της ανωτέρω απόφασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v