Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Crown Hellas Can: Εξώδικο της μειοψηφίας προς ΕΚ

Εξηγήσεις από ΕΚ μέσω εξώδικης δήλωσης ζητούν μέτοχοι μειοψηφίας της Crown Hellas Can, σχετικά με το περιεχόμενο της έκθεσης αποτίμησης του "ανεξάρτητου οίκου" που είδε το φως της δημοσιότητας.

Crown Hellas Can: Εξώδικο της μειοψηφίας προς ΕΚ
Εξηγήσεις από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μέσω εξώδικης δήλωσης ζητούν μέτοχοι μειοψηφίας της Crown Hellas Can, σχετικά με το περιεχόμενο της έκθεσης αποτίμησης του "ανεξάρτητου οίκου", που είδε το φως της δημοσιότητας.

Θυμίζουμε ότι η εκτίμηση του "ανεξάρτητου οίκου" (13,5 ευρώ ανά μετοχή) -με βάση τη νομοθεσία- καθορίζει και την τιμή στην οποία οι μέτοχοι μειοψηφίας υποχρεούνται να πουλήσουν τις μετοχές τους στον βασικό μέτοχο της εισηγμένης.

Οι μειοψηφούντες λοιπόν μέτοχοι (συγκαταλέγεται και η Mitica του κ. Ι. Τζιβέλη) διαμαρτύρονται γιατί στην έκθεση αποτίμησης δεν δημοσιεύονται στοιχεία ουσιαστικά κατά τη γνώμη τους

Από την πλευρά της, η εταιρία επικαλείται απόρρητα επιχειρηματικά δεδομένα, η δημοσιοποίηση των οποίων αφενός μεν απαγορεύεται από τη νομοθεσία, αφετέρου δε θα εξέθετε την εταιρία σε ουσιώδεις νομικούς και επιχειρηματικούς κινδύνους.

Πάντως, οι μέτοχοι μειοψηφίας, με βάση την εξώδικη επιστολή τους, θέτουν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τα παρακάτω ερωτήματα:

α) Ποιες ήταν οι διατάξεις περί ανταγωνισμού που λάβατε υπόψη, δεδομένου ότι κατά τη δική μας αντίληψη δεν υφίστανται διατάξεις που να απαγορεύουν τη δημοσιοποίηση στοιχείων;

β) Ποιες ήταν οι συμβάσεις εμπιστευτικότητας (τα συμβαλλόμενα μέρη, η υποκείμενη συναλλαγή καθώς και οι ειδικότεροι περιορισμοί αλλά και προβλεπόμενες εξαιρέσεις στην υποχρέωση της τήρησης στοιχείων ως εμπιστευτικών) και οι συγκεκριμένοι όροι αυτών που λάβατε υπόψη και που απαγορεύουν τη γνωστοποίηση στοιχείων που περιέχονται στην έκθεση αποτίμησης;

γ) Ποιοι είναι οι "ουσιώδεις νομικοί και επιχειρηματικοί κίνδυνοι" που λάβατε υπόψη, στους οποίους θα εκτίθετο -κατά την άποψή σας- η εταιρία από την εν λόγω δημοσίευση και οι οποίοι "θα μπορούσαν να έχουν ουσιώδη δυσμενή αντίκτυπο στη νομική και οικονομική κατάστασή της;".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v