Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προφορική συμφωνία Proton Bank με Λ. Λαυρεντιάδη

Προφορική συμφωνία επήλθε μεταξύ Proton Bank και Λ. Λαυρεντιάδη στο επίμαχο θέμα των απαιτήσεων της τράπεζας, μετά την κατάθεση εκ μέρους του επιχειρηματία, του ποσού των 51 εκατ. ευρώ.

Προφορική συμφωνία Proton Bank με Λ. Λαυρεντιάδη
Προφορική συμφωνία επήλθε σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ της Proton Bank και του επιχειρηματία και τυπικά βασικού της μετόχου κ. Λ. Λαυρεντιάδη και ανοίγει ο δρόμος ώστε την προσεχή Τρίτη να κλείσει και τυπικά ο δικαστικός συμβιβασμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Δ. Σ της Proton, κατόπιν κάποιων παρατηρήσεων που προστέθηκαν δήλωσε ότι συμφωνεί να παραιτηθεί από οποιεσδήποτε απαιτήσεις της από τον επιχειρηματία όσο αφορά βέβαια το ποσό της φερόμενης υπεξαίρεσης ύψους 51 εκατ. ευρώ.

Χθες ο κ. Λαυρεντιάδης μέσω 4 εταιρειών του κατέθεσε στην Proton Bank το παραπάνω ποσό, το οποίο θα δεσμευθεί από την Τράπεζα την Τρίτη με την επίσημη πια απαλλαγή του κ. Λαυρεντιάδη από την κατηγορία της υπεξαίρεσης, με βάση πάντα τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν ανακύψει από την έρευνα.

Μαζί με τον κ. Λαυρεντιάδη απαλλάσσονται και οι στενοί συνεργάτες τους στους λογαριασμούς των οποίων κατέληξαν τα 51 εκατ. ευρώ, ενώ αντίθετα δεν σταματάει η προκαταρκτική έρευνα και για τυχόν άλλες χρηματικές απαιτήσεις και βεβαίως η έρευνα για τυχόν τέλεση απιστίας από τα εκτελεστικά μέλη του Δ. Σ της περιόδου 2010 ως τον Ιούλιο του 2011.

Χθες έφθασε στο Διοικητικό της Συμβούλιο και επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το fund ελληνοαμερικανικών συμφερόντων που εκπροσωπεί ο κ. Μηλιάκος.

Το fund με την επωνυμία Waterfall Capital Asset Management ειδικεύεται στην διαχείριση κεφαλαίων δικτύου ιατρών κυρίως στις ΗΠΑ αλλά έχει πελάτες και στην Ελλάδα, εκδήλωσε σύμφωνα με πληροφορίες την πρόθεσή του να αποκτήσει τον έλεγχο της τράπεζας μέσω ΑΜΚ και ταυτόχρονα ότι προτίθεται να καταθέσει περίπου 100 εκατ. ευρώ για την άμεση ρευστότητα της Proton Bank

Το ενδιαφέρον του fund να εισέλθει στην Proton Bank είναι γνωστό στην Τράπεζα της Ελλάδος εδώ και μερικούς μήνες και επομένως υπήρχε άφθονος χρόνος προκειμένου να ελεγχθούν τα οικονομικά του στοιχεία.

Το Δ. Σ της Proton Bank συνεδριάζει σήμερα για να απαντήσει στην εκδήλωση ενδιαφέροντος του fund απόντος του διευθύνοντος συμβούλου κ. Γ. Τανισκίδη.

Σημειώνεται ότι χθες η τράπεζα ανακοίνωσε την κατά 47,5 εκατ. ευρώ κάλυψη 10ετούς ΜΟΔ από τις Alpha Bank, Eurobank, Εθνική και Πειραιώς

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v