Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πετζετάκις: Διευκρινίσεις για οφειλές στο δημόσιο

Σε διευκρινίσεις προχώρησε σήμερα η εταιρία Πετζετάκις αναφορικά με τη σύλληψη του Γεωργίου Πετζετάκι για προσωπικές οφειλές προς το δημόσιο.

Πετζετάκις: Διευκρινίσεις για οφειλές στο δημόσιο
Σε διευκρινίσεις προχώρησε σήμερα η εταιρία Πετζετάκις αναφορικά με τη σύλληψη του Γεωργίου Πετζετάκι για προσωπικές οφειλές προς το δημόσιο.

Αναλυτικά, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Η εταιρεία «Α.Γ. Πετζετάκις Α.Ε.», θέλοντας έγκυρα, να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό, για την δημοσιότητα που έλαβε το γεγονός της σύλληψης του κ. Γεωργίου Πετζετάκι για δήθεν προσωπικές οφειλές του, προς το Δημόσιο, ανακοινώνει τα εξής:

Οι οφειλές της σχηματισθείσας δικογραφίας, δεν αφορούν τον ίδιο τον κ. Γ. Πετζετάκι προσωπικά, αλλά την εταιρεία και μάλιστα κατά τον χρόνο βεβαίωσης των χρεών, ο κ. Πετζετάκις, δεν ήταν εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ.

Τα τότε εκτελεστικά μέλη, ήτοι ο Αντιπρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της παρελθούσας διοίκησης, ήταν αυτοί που με τις συνεχείς διαβεβαιώσεις τους προς τους Ομολογιούχους Δανειστές, τις ελεγκτικές αρχές και τους εργαζομένους, έβλαψαν κατάφορα μεταξύ άλλων και την αξιοπιστία της Εταιρείας τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, ζημιώνοντάς την παράλληλα με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειώσουμε, ότι ουδέποτε επεδόθη στον κ. Πετζετάκι ατομική ειδοποίηση, για τις οφειλές της σχηματισθείσας δικογραφίας, ούτως, κατά την συνεδρίαση της 16ης Νοεμβρίου 2011, αιτήθηκε και έλαβε την κατά νόμο αναβολή.

Η εταιρεία, ως γνωστόν, αποτελεί την πρώτη ελληνική πολυεθνική εταιρεία, που, μέσω του εξαγωγικού της χαρακτήρα, επί σειρά δεκαετιών, συνέβαλε στην ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας.

Σήμερα, όμως, η εταιρεία όπως και σειρά δεκάδων άλλων ελληνικών εταιρειών, στα πλαίσια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών, αλλά και της ελληνικής οικονομικής αστάθειας και αβεβαιότητας, αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας και χρηματοδότησης, που απειλούν την βιωσιμότητα του Ομίλου της.

Σε κάθε περίπτωση όμως η Εταιρεία, τα στελέχη της, αλλά και ο ίδιος ο κ. Πετζετάκις προσωπικά, αγωνίζονται για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης, που θα οδηγήσει στην πλήρη εξυγίανση της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v