Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι απαντά η ΔΕΗ για τις διαδικασίες εκλογής ΔΣ

Σε απάντηση σημερινού δημοσιεύματος του Euro2day προχώρησε η ΔΕΗ αναφορικά με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την εκλογή νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης.

Τι απαντά η ΔΕΗ για τις διαδικασίες εκλογής ΔΣ
Σε απάντηση σημερινού δημοσιεύματος του Euro2day προχώρησε η ΔΕΗ αναφορικά με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την εκλογή νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης.

Αναλυτικότερα όπως αναφέρει η ΔΕΗ σε σχετική της ανακοίνωση: 

Σχολιάζοντας σχετικό δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου της 14ης Δεκεμβρίου, η ΔΕΗ Α.Ε. διευκρινίζει ότι κατά πάγια και συνήθη πρακτική προκειμένου περί της εκλογής ή / και αντικατάστασης των Μελών του Δ.Σ. που εκπροσωπούν τον Μέτοχο πλειοψηφίας, δηλαδή το Ελληνικό Δημόσιο, οι σχετικές Γενικές Συνελεύσεις της ΔΕΗ Α.Ε. συγκαλούνται χωρίς την τήρηση των διατυπώσεων δημοσιότητας («αυτόκλητες») που ο νόμος προβλέπει για τις λοιπές Γενικές Συνελεύσεις της Εταιρείας που δεν έχουν ως θέμα της ημερήσιας διάταξής τους την εκλογή Μελών του Δ.Σ.

Και τούτο διότι, κατά απόκλιση της νομοθεσίας περί ανωνύμων εταιρειών, ο τρόπος ανάδειξης των Μελών του Δ.Σ. της ΔΕΗ γίνεται κατά τον ειδικό τρόπο που προβλέπεται στο Καταστατικό της (Προεδρικό Διάταγμα 333/2000).

Σύμφωνα με αυτή τη διαδικασία, στη Γενική Συνέλευση που εκλέγει τους εκπροσώπους του Μετόχου της πλειοψηφίας συμμετέχει μόνο το Δημόσιο, αποκλειομένων των Μετόχων της μειοψηφίας. Αντίστοιχα στις Γενικές Συνελεύσεις που εκλέγονται εκπρόσωποι της μειοψηφίας συμμετέχουν μόνο οι Μέτοχοι της μειοψηφίας αποκλειομένου του Δημοσίου.

Κάθε δε Γενική Συνέλευση αρμόδια για την εκλογή Μελών του Δ.Σ. είναι αρμόδια και για την ανάκληση τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v