Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Μόνη αίρεση η λήψη αδειών από τις αρχές

Η ολοκλήρωση της συγχώνευσης των 2 τραπεζών που αποφάσισαν οι ΓΣ της 15ης Νοεμβρίου 2011 είχε μόνη αίρεση τη λήψη των αδειών των αρμόδιων ελληνικών αρχών, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Eurobank.

Eurobank: Μόνη αίρεση η λήψη αδειών από τις αρχές
"Η ολοκλήρωση της συγχώνευσης των 2 τραπεζών που αποφάσισαν οι ΓΣ της 15ης Νοεμβρίου 2011 είχε μόνη αίρεση τη λήψη των αδειών των αρμόδιων ελληνικών αρχών", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Eurobank

Αναλυτικότερα όπως σημειώνει η Eurobank σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Alpha Bank:

Όλες οι απαραίτητες άδειες έχουν ήδη ληφθεί και απομένει μόνο η τελική τυπική φάση της υπογραφής συμβολαιογραφικής πράξης και οι συναφείς διαδικαστικές διατυπώσεις και τυπικές εγκρίσεις.

Οι βασικοί όροι και το πλαίσιο του PSI+, όπως αποφασίσθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής στις 26-27/10, ήταν ήδη γνωστά κατά τη λήψη των αποφάσεων των ΓΣ και των δύο τραπεζών που ενέκριναν τη συγχώνευση με ποσοστό πάνω από 97%.

Παρότι οι τελικές επιπτώσεις του PSI+ δεν ήταν απόλυτα γνωστές, οι αποφάσεις των ΓΣ δεν έθεσαν ούτε την οριστικοποίηση του PSI+, ούτε την αξιολόγηση των επιπτώσεων του ως αίρεση ή επιφύλαξη για την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, ούτε κάτι τέτοιο ανακοινώθηκε ποτέ μέχρι σήμερα στο επενδυτικό κοινό.

Από τις αρχές Νοεμβρίου 2011, υψηλόβαθμα στελέχη των 2 τραπεζών συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις των όρων του PSI+ με το ελληνικό δημόσιο, το IIF και την τρόικα, άρα και οι δύο τράπεζες είχαν έκτοτε πλήρη γνώση των εξελίξεων.

Οι τελικές ανάγκες σε κεφάλαια της κάθε τράπεζας θα προσδιοριστούν από την ΤτΕ, συνυπολογίζοντας όχι μόνο τα αποτελέσματα του PSI+ αλλά και τα αποτελέσματα της άσκησης της Blackrock, την αποτελεσματική διαχείριση των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού, την αξιολόγηση της συνολικής τους έκθεσης σε άλλους κινδύνους, την αξιολόγηση περιουσιακών στοιχείων, τις συνέργις λόγω συγχώνευσης καθώς και τις υπόλοιπες ενέργειες κεφαλαιακής ενίσχυσης.

Όλες οι προυποθέσεις και οι άδειες για την ολοκλήρωση της συγχώνευσης έχουν εκπληρωθεί και ουδεμία άλλη απόφαση εταιρικού οργάνου απαιτείται.

Η συγχώνευση των δύο τραπεζών δημιουργεί σημαντικές ωφέλειες για την ελληνική οικονομία και συμβάλλει, όπως έχει επανειλημμένα διατυπωθεί από τις διοικήσεις και των δύο τραπεζών, στην επιτάχυνση εξόδου της χώρας από την κρίση και την αναμόρφωση και ενδυνάμωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v