Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alsinco: Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99

Η εταιρία Alsinco υπέβαλε σήμερα αίτηση ανοίγματος διαδικασίας εξυγίανσης κατ’ άρθρο 99 για την επίτευξη συμφωνίας ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Alsinco: Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99
Η εταιρία Alsinco υπέβαλε σήμερα αίτηση ανοίγματος διαδικασίας εξυγίανσης κατ’ άρθρο 99 Ν. 3588/2007 για την επίτευξη συμφωνίας ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Η αίτηση συζητείται σήμερα, σημειώνει η εταιρία σε ανακοίνωσή της.

Παράλληλα η εταιρεία έλαβε κατ’ άρθρο 100 σε συνδυασμό με το άρθρο 10 Ν. 3588/2007 προσωρινή προστασία για τη μη λήψη εις βάρος της μέτρων ατομικής και συλλογικής αναγκαστικής εκτέλεσης και την εις βάρος της λήψη ασφαλιστικών μέτρων συντηρητικής κατάσχεσης, όπως ανακοίνωσε. 

Η διοίκηση φρονεί ότι με την επίτευξη της προστασίας της εταιρίας από τους δανειστές της θα πετύχει την αναδιάρθρωσή της και τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς της.


Στην κατηγορία επιτήρησης η μετοχή  

Το ΔΣ του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε, να μεταφέρει από τις 29/3, τις μετοχές της εταιρίας "ALSINCO" στην κατηγορία Επιτήρησης, λαμβάνοντας υπόψη τη σημερινή ανακοίνωση της εταιρίας, σύμφωνα με την οποία η Διοίκησή της κατέθεσε αίτηση ανοίγματος της διαδικασίας εξυγίανσης κατ' άρθρο 99.

Puma Hellas: Σήμερα η συζήτηση για το άρθρο 99 - Ο πόλεμος των μετόχων

Συζητείται σήμερα στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση υπαγωγής της Puma Hellas στο άρθρο 99, θυγατρικής του ομώνυμου γερμανικού πολυεθνικού ομίλου.

Η επιχείρηση, η οποία έως πρότινος διοικούνταν από τους μετόχους μειοψηφίας, και συγκεκριμένα από τους αδελφούς Γλου, έχει περάσει πλήρως στον έλεγχο της μητρικής πολυεθνικής και αξιώνει σύμφωνα με τους νομικούς της εκπροσώπους ποσό έως 55 εκατ. ευρώ από τους προηγούμενους συνεταίρους της, τους οποίους κατηγορεί για υπεξαιρέσεις, απιστία και πλαστογραφία.

Η εταιρία έχει υποβάλει μάλιστα μήνυση κατά των φερομένων ως υπευθύνων τον Απρίλιο 2011.

Πέραν της διένεξης αυτής, ωστόσο, τον περασμένο Δεκέμβριο η Puma Hellas αιτήθηκε την υπαγωγή της στο άρθρο 99, προκειμένου όπως υποστήριξε η διοίκησή της να προστατευτεί από τους πιστωτές και να αποκαταστήσει την επιχειρηματική της ευρωστία.

Η διοίκηση δήλωνε απολύτως ενήμερη στις υποχρεώσεις της προς τους εργαζομένους, το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και ζητούσε να διαπραγματευτεί με τους ΄Ελληνες πιστωτές της (κυρίως τράπεζες) για τη ρύθμιση των χρεών που είχαν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v