Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Τι ειπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη

Περισσότερο αισιόδοξος για την πορεία των μεγεθών του ομίλου το β΄ εξάμηνο εμφανίστηκε ο κ. Ε. Μυτιληναίος κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που ακολούθησε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α΄ εξαμήνου.

Μυτιληναίος: Τι ειπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη
Περισσότερο αισιόδοξος για την πορεία των μεγεθών του ομίλου το β΄ εξάμηνο εμφανίστηκε ο κ. Ε. Μυτιληναίoς κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που ακολούθησε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α΄ εξαμήνου.

Σε ό,τι αφορά τον τομέα της ενέργειας, ο κ. Μυτιληναίoς ανέφερε ότι η μονάδα της Κόρινθος Power θα είναι πλήρως επιχειρησιακή το β΄ εξάμηνο, ενώ παράλληλα εκτίμησε ότι το Σεπτέμβριο θα δοθεί και η εμπορική άδεια για τη μονάδα συμπαραγωγής του Αλουμινίου.

Τόνισε ακόμη την εποχικότητα που παρουσιάζουν οι δραστηριότητες του Μυτιληναίου και ότι παραδοσιακά το γ΄ τρίμηνο είναι το ισχυρότερο.

Στο τομέα των μετάλλων, υπογράμμισε τη βελτίωση του λειτουργικού κόστους που συντελέστηκε και αναμένεται να συνεχιστεί και στο υπόλοιπο του τρέχοντος έτους, όπως επίσης και την αποκλιμάκωση των τιμών των πρώτων υλών.

Ο κ. Ε. Μυτιληναίoς εκτίμησε ότι η βελτίωση του οικονομικού κλίματος στη χώρα θα βελτιώσει συνολικά και τη θέση του ομίλου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι οι υποχρεώσεις του ΛΑΓΗΕ προς τον όμιλο ανέρχονται στα 118 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά του ο κ. Γ. Μυτιληναίoς σημείωσε ότι όλα τα έργα που έχει αναλάβει η Μέτκα προχωρούν κανονικά, ενώ η εταιρία διερευνά πιθανά projects (κυρίως) στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής.

Ήδη η Μέτκα έχει ανακηρυχθεί μειοδότης για την κατασκευή έργων (EPC) στην Αλγερία και στονΛίβανο, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Το συνολικό ύψους του ανεκτέλεστου υπολοίπου διαμορφώνεται στο 1,5 δισ. ευρώ, τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v