Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΠΡΟ: Στον όμιλο Fairfax Financial το 14,78%

Έξι πακέτα 9.017.987 μετοχών της Eurobank Properties, που αντιπροσωπεύουν το 14,78% του μετοχικού της κεφαλαίου πέρασαν μέσω του ΧΑ.

ΕΥΠΡΟ: Στον όμιλο Fairfax Financial το 14,78%
Επιβεβαιώνει η Lamda Development με ανακοίνωση της την πληροφορία που μετέδωσε το Euro2day.gr, ότι αγοραστής του πακέτου στην Eurobank Properties είναι η Fairfax Financial Holdings Limited.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Στο πλαίσιο της στρατηγικής της Εταιρείας για συμμετοχή σε νέες αναπτυξιακές επενδύσεις και ενδυνάμωση της ρευστότητας της, καθώς και σε συνάρτηση με την εκπεφρασμένη πρόθεση της για στρατηγικές συνεργασίες με ξένους επενδυτές, η Lamda Development προχώρησε σε πώληση της συμμετοχής που κατείχε στην Eurobank Properties A.E.E.A.Π. στην εταιρεία συμμετοχών Fairfax Financial Holdings Limited.

H τιμή πώλησης διαμορφώθηκε σε €4,75, που αντιπροσωπεύει ένα premium περίπου 12% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής την προηγούμενη ημέρα, ενώ η αξία της συναλλαγής ανήλθε στο ποσό των €42,8 εκ.

Να σημειωθεί ότι η τιμή της μετοχής της Eurobank Properties κατά την 30/6/2012 ήταν €3,8 και ως εκ τούτου θα προκύψει κέρδος από τη μεταβίβαση της μετοχής ποσού €8,6 εκ., το οποίο θα συμπεριληφθεί στα αποτελέσματα της Eταιρείας στο γ’ τρίμηνο του 2012.


Χθες το Euro2day.gr μετέδωσε τα εξής:

Έξι πακέτα 9.017.987 μετοχών της Eurobank Properties, που αντιπροσωπεύουν το 14,78% του μετοχικού της κεφαλαίου πέρασαν στη σημερινή συνεδρίαση μέσω του ΧΑ. Τα πακέτα πέρασαν στα 4,75 ευρώ ενώ η αξία της συναλλαγής ανέρχεται στα 42,83 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες αγοραστής είναι το καναδικό γκρουπ Fairfax Financial το οποίο αγόρασε το ποσοστό που κατείχε στην εταιρεία η Lamda Development.

Το καναδικό γκρουπ έχει ήδη παρουσία στην Ελλάδα. Συμμετέχει με ποσοστό άνω του 5% στην Jumbo. Οπως είχε ανακοινωσει η τελευταία, η “Fairfax Financial Holdings Limited” έχει ανεβάσει το ποσοστό της στην Jumbo σαε ποσοστό 5,4% στις 22.6.2012.

Η ανακοίνωση της Eurobank Properties

Η Εταιρεία Eurobank Properties A.Ε.Ε.Α.Π (η Εταιρεία) ανακοινώνει, σύμφωνα με το άρθρο 14 του Ν.3556/2007, δυνάμει σχετικής ενημέρωσης που έλαβε από την Lamda Development A.E. ότι στις 21 Αυγούστου 2012 το συνολικό ποσοστό συμμετοχής της επί του μετοχικού κεφαλαίου και του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας κατήλθε από το 14,78% στο 0%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v