Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 για ΣΠΡΙ, ΧΑΤΖΚ

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 υπέβαλαν ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, στις 8 Ιανουαρίου, η Sprider Stores και η Χατζηιωάννου.

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 για ΣΠΡΙ, ΧΑΤΖΚ
Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 υπέβαλαν ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, στις 8 Ιανουαρίου, η Sprider Stores και η Χατζηιωάννου. Η διοίκηση του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, κατόπιν των ανακοινώσεων των δύο εταιρειών, αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Χατζηιωάννου, ενώ θα αξιολογήσει σήμερα το ενδεχόμενο μεταφοράς της εταιρείας στην κατηγορία επιτήρησης.

Πιο συγκεκριμένα, η Sprider Stores γνωστοποίησε ότι την 8η Ιανουαρίου 2013 υπέβαλε ενώπιον του αρμόδιου Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης αίτηση υπαγωγής της στη διαδικασία εξυγίανσης και λήψης προληπτικών μέτρων, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 99 επομ. του Ν.3588/2007, όπως αυτές αντικαταστάθηκαν και ισχύουν σήμερα.

Η υποβολή της αίτησης κατέστη αναγκαία για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της εταιρείας, την εξασφάλιση των συμφερόντων των εργαζομένων της και την προστασία της έναντι των πιστωτών της, τονίζει στην ανακοίνωσή της.
 
Παράλληλα, επισημαίνει πως η διοίκηση εκτιμά ότι, μέσω της διαδικασίας της εξυγίανσης, η εταιρεία θα πετύχει την αναδιάρθρωση των οφειλών της και την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της.

Παρόμοια και η ανακοίνωση της Χατζηιωάννου, η οποία αναφέρει: "Την 8η Ιανουαρίου 2013 υπέβαλε ενώπιον του αρμόδιου Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης αίτηση υπαγωγής της στη διαδικασία εξυγίανσης και λήψης προληπτικών μέτρων, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 99 επομ. του Ν.3588/2007, όπως αυτές αντικαταστάθηκαν και ισχύουν σήμερα.

Η υποβολή της αίτησης κατέστη αναγκαία για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της εταιρείας, την εξασφάλιση των συμφερόντων των εργαζομένων της και την προστασία της έναντι των πιστωτών της.

Η διοίκηση εκτιμά ότι, μέσω της διαδικασίας της εξυγίανσης, η εταιρεία θα πετύχει την αναδιάρθρωση των οφειλών της και την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της.

Η εταιρεία θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε εξέλιξη".

Σημειώνεται ότι οι δυο εταιρίες με νεότερη ανακοίνωσή τους ενημερώνουν πως ως δικάσιμος συζήτηση στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης για την αίτηση υπαγωγής τους στη διαδικασία εξυγίανσης και λήψης προληπτικών μέτρων, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 99 ορίστηκε η 25η Φεβρουαρίου 2013

Ενημερώνουν ακόμη ότι ελήφθη προσωρινή διαταγή με την οποία απαγορεύονται τα μέτρα ατομικής αναγκαστικής εκτέλεσης.

Σε επιτήρηση οι μετοχές της Χατζηϊωάννου

Επιπλέον, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε, να μεταφέρει από την Πέμπτη 10.01.2013, τις μετοχές της εταιρίας "Χατζηϊωάννου Α.Β.Ε.Ε." στην κατηγορία Επιτήρησης, λαμβάνοντας υπόψη τη σημερινή ανακοίνωση της εταιρίας, σύμφωνα με την οποία η Διοίκηση της κατέθεσε αίτηση ανοίγματος της διαδικασίας εξυγίανσης κατ' άρθρο 99 Ν. 3588/2007.

Σημειώνεται ότι οι μετοχές της Sprider βρίσκονται ήδη στην κατηγορία της Επιτήρησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v