Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πολύ κοντά σε ντιλ Πειραιώς - Millennium

Προχωρημένες οι συζητήσεις Πειραιώς και Millennium για την εξαγορά της δεύτερης από την πρώτη. Πόσα θα κληθούν να πληρώσουν οι Πορτογάλοι για κεφαλαιακές ανάγκες και προβλέψεις. Τι απαντά η Τράπεζα Πειραιώς.

Πολύ κοντά σε ντιλ Πειραιώς - Millennium
Σε προχωρημένες συζητήσεις βρίσκονται η Πειραιώς και η Millennium για την εξαγορά της δεύτερης από την πρώτη με προηγούμενη κάλυψη από τον πορτογαλικό όμιλο BCP του συνόλου των κεφαλαιακών αναγκών της θυγατρικής της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται σε εξέλιξη due diligence που διενεργεί η Πειραιώς στη Millennium, βάσει του οποίου θα προσδιοριστούν οι κεφαλαιακές ανάγκες της τελευταίας και επομένως το συνολικό ποσό που καλείται να βάλει ο πορτογαλικός όμιλος προκειμένου να αποχωρήσει από την Ελλάδα κατά το πρότυπο της Credit Agricole.

Υπενθυμίζεται ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες της Millennium έχουν προσδιοριστεί από την ΤτΕ στα 399 εκατ. ευρώ και η BCP έχει καλύψει ήδη ένα μεγάλο μέρος τους. H BCP σχημάτισε τον περασμένο Ιούνιο πρόβλεψη 450 εκατ. ευρώ έναντι του ρίσκου έκθεσής της στην Ελλάδα (Millennium). Με δεδομένο ότι το equity της Millennium ανερχόταν την ίδια εποχή σε 250 εκατ. ευρώ πρακτικά η BCP έχει προυπολογίσει ένα μαξιλάρι 200 εκατ. ευρώ για την αποχώρησή της από την Ελλάδα.

Αν, όμως, η BCP πουλήσει τη Millennium θα πρέπει να καταβάλει και πρόσθετα κεφάλαια, τα οποία θα λειτουργήσουν ως απόθεμα για μελλοντικές προβλέψεις στη διετία 2012-2014.

Το ύψος του extra capital buffer ανέρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε 270 εκατ. ευρώ, ποσό που εφόσον υπάρξει συμφωνία με την Πειραιώς θα καταβάλει η BCP στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς.

Με αυτόν τον τρόπο η Πειραιώς θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της ελάχιστης συμμετοχής των ιδιωτών καθώς έχει αντίστοιχη συμφωνία με τη Societe Generale, η οποία δεσμεύεται να βάλει στην ΑΜΚ της Πειραιώς 170 εκατ. ευρώ.

Την είδηση επιβεβαίωσε και στέλεχος της Πειραιώς ο οποίος δήλωσε στο Reuters ότι η τράπεζα βρίσκεται σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με τη Millennium και οι συνομιλίες δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Τι λέει η Τράπεζα Πειραιώς για Millennium Bank

Κατόπιν σχετικού ερωτήματος από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η Τράπεζα Πειραιώς γνωστοποιεί ότι βρίσκεται σε συζητήσεις, σε βάση αποκλειστικότητας, με τη Millennium BCP αναφορικά με την πιθανή εξαγορά της θυγατρικής της Millennium Bank στην Ελλάδα.

Στην παρούσα φάση ουδεμία οριστική απόφαση έχει ληφθεί από οποιαδήποτε πλευρά και οι επενδυτές δεν πρέπει να λάβουν επενδυτικές αποφάσεις στη βάση της επιτυχούς ή μη επιτυχούς κατάληξης των συζητήσεων. Η Τράπεζα Πειραιώς θα ενημερώσει σύμφωνα με το νόμο το επενδυτικό κοινό εάν υπάρξει εξέλιξη για το παραπάνω θέμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v