Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank:Στο 84% η συμμετοχή στη ΔΠ Εθνικής

Σε επίπεδα της τάξης του 84% διαμορφώνεται η συμμετοχή των μετόχων της Eurobank στην προαιρετική δημόσια πρόταση που έχει γίνει από την Εθνική Τράπεζα.

Eurobank:Στο 84% η συμμετοχή στη ΔΠ Εθνικής
Στο 84,3% διαμορφώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η συμμετοχή των μετόχων της Eurobank στην προαιρετική δημόσια πρόταση που έχει γίνει από την Εθνική Τράπεζα. Υποβλήθηκαν περί τις 65.000 αιτήσεις.

Πηγές της Εθνικής τονίζαν στο Euro2day.gr ότι η διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά και ότι η προσφορά ήταν αυξημένη στο τέλος της ημέρας, καθώς παραδοσιακά οι μέτοχοι εμφανίζονται την τελευταία στιγμή.

Η ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων αναμένεται να γίνει την Δευτέρα. Για την Τρίτη έχει προγραμματιστεί το Δ.Σ. της Εθνικής, οπότε αναμένεται να ανακοινωθούν και οι ακριβείς όροι του προγράμματος εθελουσίας εξόδου των 2.000 υπαλλήλων της τράπεζας.
 
Σημειώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης η Eurobank, για λίγους μήνες, θα λειτουργεί ως θυγατρική του ομίλου της Εθνικής, μέχρις ότου ολοκληρωθεί και η νομική συγχώνευση των δύο τραπεζών.

Στο μεσοδιάστημα, η μετοχή της Eurobank θα είναι διαπραγματεύσιμη στο ταμπλό και με την ολοκλήρωση της νομικής συγχώνευσης θα ακυρωθεί και οι μέτοχοι που δεν αντάλλαξαν τις μετοχές τους θα πάρουν τότε μετοχές της νέας τράπεζας. 

Στο μεταξύ, χθες, η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε του όρους της προαιρετικής Δημόσιας Πρότασης, δίνοντας επί της ουσίας το πράσινο φως για να ξεκινήσει σε δεύτερο χρόνο η απορρόφηση της Eurobank από την Εθνική.


Εθνική: Ελήφθησαν όλες οι εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές για τη Δ.Π.

Με ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο η Εθνική Τράπεζα ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό ότι όλες οι απαιτούμενες εγκρίσεις, οι οποίες είχαν τεθεί ως αιρέσεις της Προαιρετικής Δημόσιας Πρότασης για την απόκτηση του συνόλου των κοινών μετοχών της Τράπεζας Eurobank Ergasias A.E., πληρώθηκαν.

Συγκεκριμένα, ελήφθησαν οι αναλυτικώς αναφερόμενες στο οικείο Πληροφοριακό Δελτίο εγκρίσεις της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού, της Τράπεζας της Ελλάδος (τόσο από τη Διεύθυνση Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος όσο και από τη Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικών Ασφαλίσεων), του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Directorate General for Competition).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v