ΣΙΔΜΑ: Αύξηση κύκλου εργασιών-μείωση κερδών

Αύξηση της τάξεως του 12% στα 49,5 εκατ. ευρώ εμφανίζει ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών μαζί με τις πωλήσεις αντιπροσωπείας της Σιδηρεμπορική Μακεδονίας ΣΙΔΜΑ στο πρώτο τρίμηνο.

ΣΙΔΜΑ: Αύξηση κύκλου εργασιών-μείωση κερδών
Αύξηση της τάξεως του 12% στα 49,5 εκατ. ευρώ εμφανίζει ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών μαζί με τις πωλήσεις αντιπροσωπείας της Σιδηρεμπορική Μακεδονίας ΣΙΔΜΑ στο πρώτο τρίμηνο.

Σύμφωνα με τα ΔΠΧΠ, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της ΣΙΔΜΑ ΑΕ διαμορφώθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2006 σε 33,2 εκατομμύρια ευρώ έναντι 31,0 εκατομμυρίων ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2005, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 7,2%.

Οι πωλήσεις αντιπροσωπείας για λογαριασμό τρίτων, αυξήθηκαν κατά 23% από 13,2 εκατομμύρια ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2005 σε 16,2 εκατομμύρια ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2006.

Οι εξαγωγές του Ομίλου κατά το πρώτο τρίμηνο του 2006 ενισχύθηκαν σημαντικά, γεγονός που αποδεικνύει την ορθή εφαρμογή της πολιτικής της εταιρείας για αναζήτηση ανάπτυξης των μεγεθών της στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό των εξαγωγών σε σχέση με το συνολικό κύκλο εργασιών του Ομίλου αυξήθηκε από 6,3% το πρώτο τρίμηνο του 2005 σε 7,5% το πρώτο τρίμηνο του 2006, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 28%, καθώς οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν από 1,9 εκατομμύρια ευρώ σε 2,5 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα.

Η πλήρης λειτουργία των θυγατρικών σε Βουλγαρία και Ρουμανία αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τα αποτελέσματα αυτά.

Η αύξηση του κύκλου εργασιών δε συνοδεύτηκε με αντίστοιχη αύξηση του μικτού κέρδους, καθώς η βελτίωση των τιμών ξεκίνησε μόλις στο μέσον του τριμήνου και συνεπώς, επηρέασε μερικώς το μικτό κέρδος της εταιρείας. Αυτό υπολείπεται κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες από αυτό του πρώτου τριμήνου του 2005.

Ειδικότερα, τα μικτά κέρδη του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε 3,8 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση της τάξης του 15% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2005, ακολουθώντας την πτώση του περιθωρίου μικτού κέρδους.

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 1,6 εκατομμύρια ευρώ και μετά φόρων σε 1,1 εκατομμύρια ευρώ από 2,3 εκατομμύρια ευρώ και 1,6 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2005.

Στα αποτελέσματα προ φόρων του Ομίλου έχει συνεισφέρει η θυγατρική εταιρεία ΠΑΝΕΛΚΟ ΑΕ με κέρδη προ φόρων ύψους 216 χιλιάδες ευρώ ενώ οι θυγατρικές εταιρείες στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, που ιδρύθηκαν πρόσφατα παρουσιάζουν ακόμα συνολικές ζημιές ύψους 175 χιλιάδων ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v