ΣΙΔΜΑ: Μέρισμα 0,12 ευρώ -ομολογιακό δάνειο 60 εκ.

Τη διανομή μερίσματος 0,12 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2005 και την έκδοση κοινού Ομολογιακού δανείου εύρους από 50.000.000 εώς 60.000.000 ευρώ, ενέκρινε μεταξύ άλλων η γενική συνέλευση της ΣΙΔΜΑ.

ΣΙΔΜΑ: Μέρισμα 0,12 ευρώ -ομολογιακό δάνειο 60 εκ.
Τη διανομή μερίσματος 0,12 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2005 και την έκδοση κοινού Ομολογιακού δανείου εύρους από 50.000.000 εώς 60.000.000 ευρώ, ενέκρινε μεταξύ άλλων η γενική συνέλευση της ΣΙΔΜΑ, που πραγματοποιήθηκε στις 8/6/2006.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι κάτοχοι μετοχών της ΣΙΔΜΑ Α.Ε. κατά το πέρας της συνεδρίασης του Χ.Α. της 23ης Ιουνίου 2006, ημέρα Παρασκευή.

Από τη Δευτέρα 26 Ιουνίου, η μετοχή θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα μερίσματος χρήσης 2005.

Η καταβολή του μερίσματος θα ξεκινήσει τη Τρίτη 4 Ιουλίου 2006 και θα γίνει μέσω της Εθνικής Τράπεζας (πληρώτρια τράπεζα).

Επίσης, η συνέλευση ενέκρινε την αλλαγή του τρόπου διάθεσης του υπολοίπου των αντληθέντων κεφαλαίων με τη Δημόσια Εγγραφή για την εισαγωγή της Εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

”Το 2005, αποτέλεσε μια πολύ σημαντική χρονιά για τον Όμιλο της ΣΙΔΜΑ, καθότι σηματοδότησε την έναρξη της δραστηριοποίησης των θυγατρικών μας εταιριών στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Σε επίπεδο αγοράς, η χρονιά που πέρασε χαρακτηρίστηκε από κλιμακούμενη μείωση των τιμών, που άρχισε να εμφανίζεται με ιδιαίτερη ένταση το Μάρτιο του 2005 και συνεχίστηκε, δημιουργώντας όπως ήταν αναμενόμενο αναταράξεις στην εγχώρια αγορά χαλυβουργικών προϊόντων και επηρεάζοντας άμεσα τα αποτελέσματα όλων των εταιριών του κλάδου”.

Αυτά υπογράμμισε ο κ. Δανιήλ Μπεναρδούτ, Γενικός Διευθυντής της ΣΙΔΜΑ, στο πλαίσιο της ομιλίας του κατά την ετήσια τακτική γενική συνέλευση.

Ο κ. Μπεναρδούτ, αναφέρθηκε αναλυτικά στα αποτελέσματα της περασμένης χρονιάς. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Σιδηρεμπορικής Μακεδονίας το 2005 διαμορφώθηκε σύμφωνα με τα ΔΠΧΠ σε 124,2 εκατομμύρια ευρώ έναντι 133,5 εκατομμυρίων ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2004, παρουσιάζοντας ελαφρά μείωση της τάξης του 7%, ενώ λαμβάνοντας υπόψη τις πωλήσεις αντιπροσωπείας για λογαριασμό τρίτων, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ανήλθε στα 179,5 εκατομμύρια ευρώ.

Τα μικτά κέρδη του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε 15,1 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 25 εκατομμυρίων ευρώ το 2004, ακολουθώντας την πτώση του περιθωρίου μικτού κέρδους, η οποία οφειλόταν κατά κύριο λόγο στη σημαντική υποχώρηση των τιμών χάλυβα στη διεθνή αγορά κατά το 2005.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Γενικός Διευθυντής της ΣΙΔΜΑ επεσήμανε: ”δραστηριοποιούμαστε στην αγορά των προϊόντων χάλυβα και αντιμετωπίζουμε αναπόφευκτα την κυκλικότητα, που τη χαρακτηρίζει. Ως συνέπεια τα αποτελέσματα μας είναι άμεσα συνυφασμένα με τις διακυμάνσεις των τιμών του χάλυβα διεθνώς, γεγονός, το οποίο έχει αποτυπωθεί στα ιστορικά μεγέθη της εταιρίας”.

Αναφερόμενος δε στις προοπτικές της αγοράς για το 2006, ο κ. Μπεναρδούτ τόνισε ότι οι εκτιμήσεις στην αγορά του χάλυβα τουλάχιστον για το πρώτο εξάμηνο του 2006 είναι θετικές. Η διεθνής αγορά, μετά την πτώση του 2005, παρουσιάζει σημεία ανάκαμψης.

Ειδικότερα, η ζήτηση χάλυβα τόσο στην παγκόσμια, όσο και στη ελληνική αγορά, άρχισε πάλι να αυξάνεται προς το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2006, ύστερα από αρκετούς μήνες κάμψης. Ανοδική τάση παρουσιάζει επίσης η ζήτηση για προϊόντα του κλάδου και στις γειτονικές βαλκανικές χώρες, οι οποίες εμφανίζουν τα τελευταία χρόνια σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v