Σίδμα: Αλλαγή Χρήσης Αντληθέντων Κεφαλαίων

Η Σίδμα αποφάσισε σε Γ.Σ. την μερική τροποποίηση του υπολοίπου των αντληθέντων κεφαλαίων από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, που πραγματοποιήθηκε με την από 16/12/2004 απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνελεύσεως των μετόχων της και τροποποιήθηκε με την από 21/9/2005 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της.

Σίδμα: Αλλαγή Χρήσης Αντληθέντων Κεφαλαίων
Η Σίδμα αποφάσισε στην Τακτική Γενική Συνέλευση της 08/06/2006 την μερική τροποποίηση του υπολοίπου των αντληθέντων κεφαλαίων από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, που πραγματοποιήθηκε με την από 16/12/2004 απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνελεύσεως των μετόχων της και τροποποιήθηκε με την από 21/9/2005 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της.

Συγκεκριμένα ποσό 417 χιλιάδων ευρώ μεταφέρεται από την κατηγορία ”Επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό μονάδων παραγωγής” στην κατηγορία ”Αγορά οικοπέδου και ανέγερση αποθηκών και γραφείων” για την χρηματοδότηση του επιπλέον κόστους, σε σχέση με το προϋπολογισθέν, της αγοράς του οικοπέδου στα Οινόφυτα.

Επιπλέον, λόγω της καθυστέρησης της αγοράς του οικοπέδου στην περιοχή των Οινοφύτων (η οποία πραγματοποιήθηκε την 09/05/2006) σε σχέση με το αρχικό επενδυτικό σχέδιο όπως αναφερόταν στο ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας, η αγορά και αναβάθμιση συγκεκριμένων μηχανημάτων που θα τοποθετηθούν στη νέα παραγωγική μονάδα Οινοφύτων θα μετατεθεί αναπόφευκτα χρονικά.

Ως εκ τούτου, η εταιρεία αποφάσισε να δώσει προτεραιότητα σε επενδύσεις που δεν επηρεάζονται από την χρονική αυτή καθυστέρηση ανακατανέμοντας τα κονδύλια της κατηγορίας ”Επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό μονάδων παραγωγής” και χρησιμοποιώντας έτσι γρηγορότερα τα αδιάθετα κεφάλαια που είναι τοποθετημένα σε χαμηλότερου επιτοκίου τοκοφόρους λογαριασμούς σε σχέση με το τρέχων επιτόκιο δανεισμού.

Επίσης ποσό 215 χιλιάδων ευρώ μεταφέρεται από την κατηγορία ”Επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό μονάδων παραγωγής” στην κατηγορία ”Επέκταση δραστηριοτήτων στα Βαλκάνια” και συγκεκριμένα για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής στη Βουλγαρία για αγορά μηχανημάτων, με σκοπό την μεταποίηση προϊόντων, εκπληρώνοντας το στόχο δημιουργίας ενός πλήρους κέντρου μεταποίησης χάλυβα.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής η θυγατρική στη Βουλγαρία έχει καθαρά εμπορικό χαρακτήρα. Ακόμα ποσό 24 χιλιάδων ευρώ μεταφέρεται από την κατηγορία ”Εγκατάσταση Συστήματος ERP” στην κατηγορία ”Επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό μονάδων παραγωγής”.

Τέλος, σημειώνεται ότι η εταιρεία θα υλοποιήσει στο σύνολο του το επενδυτικό της πρόγραμμα, όπως αυτό είχε ανακοινωθεί στο ενημερωτικό δελτίο και τον πίνακα διάθεσης αντληθέντων κεφαλαίων, καλύπτοντας τα υπολοιπόμενα ποσά με χρήση δανεισμού μέχρι και το τέλος του 2007. Δηλαδή, μηχανήματα που δεν θα χρηματοδοτηθούν από τα αντληθέντα κεφάλαια, μετά από τις παραπάνω αλλαγές, θα χρηματοδοτηθούν στο μέλλον, με χρήση δανεισμού, κατά την αγορά τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v