Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διακρίσεις για το Πόρτο Καρράς

Με το οικολογικό σήμα ποιότητας Green Key Eco Label βραβεύθηκαν τα δύο ξενοδοχεία και η Villa Gallini του Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική, ενώ γαλάζιες σημαίες εξασφάλισαν οι δύο ακτές αλλά και η μαρίνα του συγκροτήματος.

Διακρίσεις για το Πόρτο Καρράς
Τα ξενοδοχεία Porto Carras Meliton 5* και Porto Carras Sithonia 5* αλλά και η Villa Galini του συγκροτήματος Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική βραβεύθηκαν για μία ακόμη χρονιά με το οικολογικό σήμα ποιότητας Green Key Eco Label.

Σημειώνεται ότι το Green Key αντιπροσωπεύει παγκοσμίως το σύμβολο ποιότητας της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και οικολογικής διαχείρισης (eco-label) των ξενοδοχειακών μονάδων, με Εθνικό χειριστή την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ).

Τα βραβεία απονέμονται κάθε χρόνο από την Εθνική Επιτροπή Κρίσεων του Προγράμματος GREEN KEY της ΕΕΠΦ.

Τα ξενοδοχεία αξιολογούνται για το σύνολο των περιβαλλοντικών τους ενεργειών που αφορά τόσο στη διαχείριση της μονάδας, όσο και στην εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού, των πελατών, των προμηθευτών, των συνεργατών και της τοπικής κοινωνίας.

Σύμφωνα με την εταιρία, τα τρία βραβεία Green Key για το 2013 επιβραβεύουν με τον καλύτερο τρόπο τις συντονισμένες ενέργειες του Porto Carras Grand Resort που εδώ και 13 χρόνια, με ένα πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα επενδυτικό πρόγραμμα, αποτελεί πρότυπο τουριστικό και οικολογικό προορισμό.

Με παράδοση στη φιλοξενία, αλλά και σεβασμό στη φύση, το Porto Carras Grand Resort διαθέτει: εργοστάσιο αφαλάτωσης θαλάσσιου και παραγωγής πόσιμου ύδατος, τριτοβάθμιο βιολογικό καθαρισμό, βιολογικές καλλιέργειες, ανάπτυξη χλωρίδας, προστασία πανίδας, συστηματική ανακύκλωση και ποιοτικό έλεγχο προϊόντων.

Τρεις Γαλάζιες Σημαίες

Επιπλέον, το 2013 το Porto Carras Grand Resort το 2013 έλαβε ακόμη μία σημαντική διάκριση: οι δύο ακτές αλλά και η μαρίνα του συγκροτήματος βραβεύθηκαν για μία ακόμη χρονιά με «Γαλάζιες Σημαίες».

Τα μέλη της Διεθνούς Επιτροπής Κρίσεων και η Συντονιστική Επιτροπή του Προγράμματος της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης, κατά τον έλεγχο που διεξήγαγαν αξιολόγησαν, για μία ακόμη φορά, θετικά την οργάνωση και καθαριότητα των ακτών και της μαρίνας του Porto Carras Grand Resort και επιβράβευσαν τη τήρηση των αυστηρών Κριτηρίων του Προγράμματος.

Σημειώνεται ότι η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.103 ακτές και 626 μαρίνες σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων μόλις 393 ακτές και 9 μαρίνες στην Ελλάδα.

Οι «Γαλάζιες Σημαίες» -με τις οποίες βραβεύεται το Porto Carras Grand Resort ανελλιπώς τα τελευταία δεκατρία έτη- αποδεικνύουν την εξαιρετική ποιότητα των θαλασσίων νερών και των παραλιών του συγκροτήματος, ενώ η πρόσφατη αναγνώριση του συγκροτήματος ως Quality Coast Top Business Partner από την Ευρωπαϊκή Ένωση Παραλιών και Παράκτιων Περιοχών (European Coastal and Marine Union - EUCC, με σκοπό την διατήρηση καθαρών θαλασσών και ελκυστικών παράκτιων περιοχών, τόσο για τον άνθρωπο όσο και για την ίδια τη φύση) και η κατάταξή του στους Top100 Quality Coast Destinations από την ίδια Αρχή, αποτελεί μια επιπλέον αναγνώριση.

Η δε Μαρίνα Porto Carras, έχει αναπτύξει και εφαρμόζει Πιστοποιημένο Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001: 2008.

Πιστοποίηση Ελληνικού Πρωινού

Επιπλέον, το 5 αστέρων plus ξενοδοχείο «ΜΕΛΙΤΩΝ ΜΠΗΤΣ» του συγκροτήματος έλαβε τον Μάιο του 2013 την πιστοποίηση του Ελληνικού Πρωινού από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.)

Το «Ελληνικό Πρωινό» ως γεύμα στο Porto Carras είναι ειδικά διαμορφωμένο για τις απαιτήσεις των πελατών, υπό την επιμέλεια του Executive Chef κ. Αξιώτη Παράσχου, επίτιμου προέδρου της Λέσχης Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος (Executive Chefs Club of Greece), με γνώμονα την τοπική παράδοση και τα τοπικά προϊόντα της Χαλκιδικής.

Το πρωινό περιλαμβάνει εδέσματα με τοπικά προϊόντα και με παραδοσιακές συνταγές από όλη την Χαλκιδική.

Από προϊόντα άρτου υπάρχουν Αγιορείτικο καρβέλι (αυθεντική συνταγή της Αθωνικής πολιτείας), καλαμποκίσιο, φρατζόλα πολύσπορο, λευκό Άθως με προζύμι, ολικής άλεσης, πλεχτό, παξιμάδι χειροποίητο, κουλούρι Θεσσαλονίκης.

Κέικ με ελαιόλαδο Χαλκιδικής και ανθόμελο, χαλβάς σιμιγδαλένιος με μουντοβίνα (τσίπουρο από μέλι), παραδοσιακά κουλουράκια με ελιά, με μέλι και ταχίνι, αμυγδαλωτά με μουντοβίνα (συνταγή από το Νέο Μαρμαρά).

Επιπλέον περιλαμβάνει παραδοσιακές πίτες με τοπικά τυριά (κρεμαστό, κατσικίσιο), άγρια χόρτα της περιοχής του Νέου Μαρμαρά καθώς και γλυκές πίτες όπως η σουσαμόπιτα από τον Νέο Μαρμαρά και γλυκιά πίτα με άρωμα από λικέρ μούσμουλο και μέλι από την ευρύτερη περιοχή της Σιθωνίας καθώς και μπουγάτσα με γλυκιά κρέμα ή τυρί.

Δεν λείπουν οι χειροποίητες μαρμελάδες από διαφορά φρούτα καθώς και η υπέροχη μαρμελάδα από ελιά, το μέλι από σουσούρα (παράκτιο φυτό της Χαλκιδικής), υπέροχα γλυκά κουταλιού (άγριο συκαλάκι, πορτοκάλι, λεμονάκι).

Επίσης, περιλαμβάνει τοπικά τυριά (κρεμαστό, κατσικίσιο, λαδοτύρι ρίγανης) και τα αλλαντικά (σαλάμι, παστός) και στραπατσάδα με τυρί κρεμαστό και χοιρινό παστό.

Το πρωινό συμπληρώνουν τα χειροποίητα χωριατικά λουκάνικα με μοσχαρίσιο κρέας, τα λουκάνικα Νέου Μαρμαρά (με κομμάτια χοίρινου κρέατος και μυρωδικά) και το λουκάνικο στριφτάρι σε ξυλάκι.

Επιπλέον, τα εστιατόρια προσφέρουν τοπικά παραδοσιακά ζυμαρικά (χυλοπιτάκι με καυτό φρέσκο χειροποίητο βούτυρο, με τυρί τριμμένο ή με φρέσκο αιγοπρόβειο γιαούρτι και χυλοπίτες με παστό και τυρί κρεμαστό), παραδοσιακό τραχανά γλυκό και ξινό με τηγανιτό ψωμί και τριμμένο κατσικίσιο τυρί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v