Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Revoil: Τι συμβαίνει με τη «δήθεν» εξαγορά

Οι πληροφορίες περί ενδιαφέροντος από ρωσικό fund για την εξαγορά του δικτύου λιανικής πώλησης και των αποθηκευτικών εγκαταστάσεων της Revoil. Η απάντηση με οξύ τόνο της εισηγμένης.

Revoil: Τι συμβαίνει με τη «δήθεν» εξαγορά

Με οξύ τόνο απάντησε χθες η Revoil στις πληροφορίες του Euro2day περί ενδιαφέροντος από ρωσικό fund για την εξαγορά του δικτύου λιανικής πώλησης και των αποθηκευτικών εγκαταστάσεών της.

Με επιστολή της στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η εισηγμένη διαψεύδει κατηγορηματικά «ότι δήθεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ρωσικό fund» και «ομοίως διαψεύδει ότι δήθεν διενεργείται due diligence στην εταιρεία».

Έχουμε κάθε λόγο να σεβαστούμε την ανακοίνωση μιας εισηγμένης, ακόμη και όταν αυτή διατυπώνεται με φρασεολογία ασυνήθιστη, για ένα άρθρο που επικαλούνταν πληροφορίες, και μάλιστα αντικρουόμενες, σημειώνοντας «στην αγορά κυκλοφορεί ότι διενεργείται due diligence στην εταιρεία, κύκλοι όμως αυτής υποβαθμίζουν αυτές τις πληροφορίες σημειώνοντας ότι υπήρξε αρχικό ενδιαφέρον, το οποίο δεν προχώρησε».

Και οι αντικρουόμενες πληροφορίες ήταν αποτέλεσμα της διαφορετικής αίσθησης που αποκόμισε η αγορά μετά την εκτίναξη της μετοχής κατά 30% την περασμένη Παρασκευή. Το πώς μετά το ράλι σοβαροί χρηματιστές και στελέχη είχαν διαφορετική ο καθένας αίσθηση για το τι συμβαίνει με τη φημολογούμενη εξαγορά είναι άλλου δουλειά να το βρει.

Δική μας δουλειά ήταν να επικοινωνήσουμε με την εταιρεία, πριν δημοσιεύσουμε τις πληροφορίες, και αφού είχε κορυφωθεί η φημολογία στην αγορά και είχε προηγηθεί ανάλογο δημοσίευμα σε άλλο έγκριτο μέσο. Κάτι που κάναμε, χωρίς όμως να λάβουμε ξεκάθαρη απάντηση για το αν διαψεύδονται ή όχι οι αναγραφόμενες πληροφορίες.

Και επειδή σεβόμαστε τις πηγές μας διευκρινίζουμε ότι επαφές και συζητήσεις υπήρξαν και συνέχιζαν να υπάρχουν μέχρι τουλάχιστον την προηγούμενη εβδομάδα.

Όσο για τα περί «δήθεν» μένει να φανεί αν θα χαρακτηρίζουν πληροφορίες ή διαψεύσεις. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v