Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

DIONIC: Κρούσεις σε επενδυτές εν όψει ΑΜΚ

Μετά το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών θα γίνουν επαφές με επενδυτές με στόχο εκείνοι να συμμετάσχουν στην επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Dionic.

DIONIC: Κρούσεις σε επενδυτές εν όψει ΑΜΚ
Σειρά επαφών θα γίνουν αμέσως μετά το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών με σειρά επενδυτών προκειμένου οι τελευταίοι να συμμετάσχουν στην επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και να καλύψουν την έκδοση των 4 εκατ. ευρώ.

«Είναι πολύ σημαντικό, μονόδρομος θα έλεγα, να καλυφθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα της έκδοσης, προκειμένου η εταιρεία να αναδιαρθρώσει τις τραπεζικές της υποχρεώσεις και να αναπτύξει καλύτερα τις εργασίες της» δήλωσε κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση ο πρόεδρος της εισηγμένης κ. Θωμάς Ρούμπας.

Συγκεκριμένα, η χθεσινή γενική συνέλευση ψήφισε, μεταξύ άλλων:

α) Το reverse split των μετοχών της εταιρείας, καθώς τέσσερις παλαιές μετοχές θα αντικατασταθούν από μία καινούρια (το σύνολο των μετοχών θα μειωθεί σε 7.842.600)
β) Την κεφαλαιοποίηση υπόλοιπου συσσωρευμένων ζημιών, έτσι ώστε η ονομαστική αξία των μετοχών να επανέλθει στο 0,30 ευρώ και να λυθεί το πρόβλημα που υπήρχε σχετικά με το άρθρο 47 του νόμου 2190 (ίδια κεφάλαια χαμηλότερα από το 50% του μετοχικού κεφαλαίου)
γ) την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ με δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων και την έκδοση έως και 13.332.420 νέων μετοχών προς 0,30 ευρώ ανά μετοχή.

Η επόμενη μέρα

Από τα κεφάλαια των 4 εκατ. ευρώ, στόχος είναι τα δύο εκατ. να κατευθυνθούν για τη συμμετοχή σε αύξηση κεφαλαίου της θυγατρικής ATCOM, με σκοπό την επέκταση της τελευταίας στο εξωτερικό μέσα και από την ανάπτυξη νέου προϊόντος στο χώρο του mobile internet. Τα υπόλοιπα δύο εκατ. ευρώ προορίζονται για κεφάλαιο κίνησης των εμπορικών δραστηριοτήτων της DIONIC, προκειμένου να αυξηθεί η σχετική δραστηριότητα και ο κύκλος εργασιών της να αφήνει κάποιο περιθώριο κέρδους.

Η κάλυψη ενός σημαντικού ποσοστού της έκδοσης φαίνεται πως είναι απαραίτητη για την αναχρηματοδότηση των δανειακών υποχρεώσεων της εισηγμένης προς τις τράπεζες, γεγονός που ελπίζεται πως όχι μόνο θα δώσει ανάσες ρευστότητας στην DIONIC, αλλά και πως θα ελαφρύνει το κόστος χρηματοδότησης.

Πέραν αυτού, η επόμενη μέρα του Ομίλου DIONIC, συνδέεται:

• Με τις περαιτέρω προσπάθειες διεθνοποίησης της ATCOM και την αύξηση της εγχώριας εμπορικής δραστηριότητας.
• Με την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού καταστήματος www.shop365.gr το οποίο ξεκίνησε προ ολίγων μηνών και φαίνεται να πηγαίνει ικανοποιητικά.
• Με την προσπάθεια ανάληψης της διανομής νέων προϊόντων και ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι υπάρχουν σχετικές επαφές με γνωστό κινεζικό οίκο.
• Με την τελική αδειοδότηση του αιολικού συγκροτήματος ισχύος 42 MW, στο οποίο η DIONIC μετέχει με 51%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v