Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντυπωσιακό «γύρισμα» από την Byte

Τα ίδια κεφάλαια της Byte διαμορφώθηκαν στα 14,67 εκατ. ευρώ κι ο καθαρός δανεισμός στα 3,45 εκατ. Η διοίκηση της εταιρίας μιλά για υπάρχοντα «αχρησιμοποίητα πιστωτικά όρια από τις τράπεζες». Διεκδικεί έργα στον ιδιωτικό αλλά και στον δημόσιο τομέα.

Εντυπωσιακό «γύρισμα» από την Byte

Σημαντικά βελτιωμένα σε σχέση με τα αντίστοιχα περυσινά ήταν τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου της Byte Computers.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών από 10,83 εκατ. ανέβηκε στα 12,9 εκατ. ευρώ, τα λειτουργικά αποτελέσματα (προ φόρων και τόκων) από -915 χιλ. γύρισαν σε κέρδη 227 χιλ. ευρώ και στο μέτωπο των προ φόρων αποτελεσμάτων οι ζημίες του 1,18 εκατ. περιορίστηκαν στις 89 χιλ. ευρώ.

Στις 30 Ιουνίου, τα ίδια κεφάλαια διαμορφώθηκαν στα 14,67 εκατ. ευρώ κι ο καθαρός δανεισμός στα 3,45 εκατ. και η διοίκηση της εταιρίας μιλά για υπάρχοντα «αχρησιμοποίητα πιστωτικά όρια από τις τράπεζες».

Για το σύνολο του 2013, η διοίκηση της Byte αναμένει άνοδο του κύκλου εργασιών και βελτίωση του τελικού αποτελέσματος, καθώς όχι μόνο ανεβάζει τις επιδόσεις της στις δουλειές του ιδιωτικού τομέα (τράπεζες, τηλεπικοινωνίες, θυγατρικές πολυεθνικών, μεγάλες επιχειρήσεις) αλλά επιπλέον έχει αρχίσει να ενισχύεται και από έργα του ΕΣΠΑ (ήδη έχει αναλάβει έργα 10 εκατ. ευρώ, μέρος των οποίων θα υλοποιηθεί φέτος).

Σύμφωνα με τη διοίκηση, «επιδίωξη της Βyte κατά το δεύτερο μισό του 2013 είναι να διεκδικήσει την ανάθεση έργων, για τα οποία έχει ήδη καταθέσει προσφορές, τόσο από τον ιδιωτικό όσο και από τον δηµόσιο τοµέα.

Στον ιδιωτικό τοµέα η BYTE έχει δώσει µεγαλύτερη έµφαση στις λύσεις Επιχειρησιακού Λογισµικού ERP & CRM στηριζόµενη στο SAP Business One, που αποτελεί την πλατφόρµα επιλογής µε παγκόσµια απήχηση. Με γνώµονα τη διευρυµένη χρήση mobile συσκευών και smartphones, η BYTE προσφέρει λύσεις που αξιοποιούν, µεταξύ άλλων, τη δυνατότητα χρήσης του SAP Business One και µέσω iPhone.

Στον δηµόσιο τοµέα η ΒΥΤΕ έχει καταθέσει πάνω από 25 προσφορές σε διαγωνισµούς µε συνολικό προϋπολογισµό άνω των 43 εκατ. ευρώ, των οποίων η αξιολόγηση δεν έχει ακόµα ολοκληρωθεί, και συνεχίζει την προετοιµασία συµµετοχής της σε νέους διαγωνισµούς που έχουν προκηρυχθεί. Μερικοί φορείς είναι ο ΔΕΔΔΗΕ, η Ε.Υ.Δ.Α.Π., η Η.ΔΙ.Κ.Α., τα ΕΛ.ΤΑ., το Υπουργείο Δικαιοσύνης, η Κοινωνία της Πληροφορίας, η Γενική Γραµµατεία Εµπορίου και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων».

Τέλος, η Byte έχει υποβάλει αίτηση ένταξης στο επιδοτούμενο πρόγραμμα ICT4 Growth για ποσό 2,38 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για επιχορηγούμενη έρευνα εταιρειών πληροφορικής, η οποία όχι μόνο συμβάλλει στην απασχόληση του κλάδου, αλλά παράλληλα δίνει τη δυνατότητα για υλοποίηση νέων προγραμμάτων, που σε βάθος χρόνου θα διατεθούν στην αγορά.

Στ.Κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v