Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκλαβενίτης: Ετοιμος να σπάσει τα τείχη της Αττικής

Έτοιμη να πέσει στα βαθιά, που στην περίπτωση της αυτό μεταφράζεται σε επέκταση εκτός των συνόρων της πρωτεύουσας, εμφανίζεται η Σκλαβενίτης. Οι εξαγορές δικτύων και τα σχέδια της εταιρίας.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Σκλαβενίτης: Ετοιμος να σπάσει τα τείχη της Αττικής

Η αλυσίδα που δραστηριοποιείται αποκλειστικά εντός της Αττικής και το τελευταίο διάστημα έχει προχωρήσει σε μπαράζ εξαγορών και απόκτησης καταστημάτων από υπάρχουσες μικρομεσαίες αλυσίδες, εμφανίζεται αποφασισμένη να μετρήσει τις δυνάμεις και στην επαρχία.

Αυτό επιβεβαίωσαν στο Euro2day.gr στελέχη της αλυσίδας τα οποία ωστόσο έσπευσαν να σημειώσουν ότι ακόμη δεν έχει αποφασιστεί σε ποια περιοχή θα ανοίξει το πρώτο εκτός Αττικής κατάστημά της. Χαρακτηριστικά ανέφεραν «δεν έχουμε αποφασίσει εάν το πρώτο κατάστημα θα ανοίξει στην Κόρινθο ή σε κάποια άλλη επαρχιακή πόλη».

Αδιευκρίνιστο επίσης παραμένει εάν η επέκταση στην επαρχία θα γίνει εντός του έτους ή θα πάει πιο πίσω, δηλαδή θα υλοποιηθεί το 2014.

Εκτός από τα πλάνα για γεωγραφική επέκταση, η αλυσίδα της οικογένειας Σκλαβενίτη, «κόντρα» στην μέχρι και πριν από λίγα χρόνια συντηρητική πολιτική της έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα σε μπαράζ εξαγορών και απόκτησης σημείων από υπάρχουσες μικρομεσαίες αλυσίδες.

Μετά την απόκτηση 4 καταστημάτων της αλυσίδας ΔΟΥΚΑ και 5 της αλυσίδας Μπαλάσκα, η αλυσίδα συμφώνησε για την απόκτηση 9 καταστημάτων της "Extra Πρώτα" από τα συνολικά 19 που διαθέτει σήμερα η αλυσίδα Extra ο τζίρος της οποίας (σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία του 2011) διαμορφώθηκε λίγο πάνω από τα 40 εκατ. ευρώ.

Σε ότι αφορά στα υπόλοιπα 10 σημεία που διαθέτει η αλυσίδα Extra πηγές από την εν λόγω εταιρεία αναφέρουν ότι υπάρχουν συζητήσεις για εξαγορά τους από την ΑΒ Βασιλόπουλος, πληροφορία πάντως η οποία διαψεύδεται από την ΑΒ.

Εκτός από την επέκταση του δικτύου της μέσω εξαγοράς υπαρχόντων καταστημάτων από τον ανταγωνισμό, η αλυσίδα Σκλαβενίτης συνεχίζει και την αυτόνομη οργανική ανάπτυξη της με στόχο την κάλυψη περιοχών του νομού Αττικής όπου δεν έχει παρουσία. Σήμερα αριθμεί 96 καταστήματα, από 86 στο τέλος του 2012, ενώ μέχρι το τέλος του έτους το δίκτυό της θα αγγίξει τα 110 καταστήματα.

Σε ότι αφορά στην πορεία των οικονομικών της μεγεθών οι πωλήσεις της Σκλαβενίτης διαμορφώθηκαν πέρυσι στα 1,230 δισ. ευρώ από 1,260 δισ. ευρώ το 2011, τα κέρδη μετά φόρων της άγγιξαν 12,184 εκατ. ευρώ από 13,937 το 2011. Σημειώνεται ότι ο όμιλος απασχολούσε την 31/12/2012 συνολικά 7.467 εργαζομένους. Σχετικά με την πορεία των εργασιών της τους πρώτους εννέα μήνες του έτους πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κινούνται στα περσινά επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v