Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βωβός: Διευκρινίσεις για πλειστηριασμό ακινήτου

Σε διευκρινίσεις προχώρησε σήμερα η διοίκηση της Μπάμπης Βωβός αναφορικά με δημοσίευμα για νέο πλειστηριασμό ακινήτου στο Βοτανικό.

Βωβός: Διευκρινίσεις για πλειστηριασμό ακινήτου
Η διοίκηση της «Μπάμπης Βωβός - Διεθνής Τεχνική Α.Ε.» σχολιάζοντας σημερινό δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό τύπο με τίτλο «Νέος πλειστηριασμός για το εμπορικό κέντρο της Βωβός στο Βοτανικό» ανακοινώνει τα ακόλουθα :

Δυνάμει αναγκαστικής κατασχέσεως, επιβληθείσης το έτος 2011 από την αλλοδαπή εταιρεία "KANAM GRUND SPEZIALFONDGESELLSCHAFT mbH", επί του ανήκοντος στην ΜΒΔΤ Α.Ε. ακινήτου στον Βοτανικό, επισπεύσθηκε πλειστηριασμός του από την άνω κατασχούσα αλλοδαπή εταιρεία.

Τόσο ο άνω πλειστηριασμός, ως και η εν γένει διαδικασία αναγκαστικής εκτελέσεως επί του άνω ακινήτου, έχουν νομίμως ανασταλεί με δικαστική απόφαση και συγκεκριμένα δυνάμει της υπ' αριθμόν 5117/2012 αποφάσεως του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (διαδικασίας ασφαλιστικών μέτρων), της αναστολής αυτής διαρκούσης μέχρι την έκδοση οριστικών αποφάσεων επί ασκηθεισών ανακοπών της ΜΒΔΤ Α.Ε. κατά της άνω επισπεύδουσας, οι οποίες συζητούνται ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (διαδικασία μισθωτικών διαφορών) κατά τη δικάσιμο της 7.2.2014.

Σημειώνεται ότι η άνω διαδικασία αναγκαστικής εκτελέσεως ανεστάλη, σύμφωνα με το σκεπτικό της άνω αποφάσεως, μεταξύ άλλων και διότι «η επιβληθείσα κατάσχεση και ο συνακόλουθος πλειστηριασμός εμφανίζονται σαν μέτρα εξαιρετικής σκληρότητας για την ανακόπτουσα, τα οποία υπερβαίνουν τα ανεκτά όρια θυσίας της, αφού είναι έκδηλη η μεγάλη δυσαναλογία μεταξύ του μέσου εκτελέσεως και του σκοπού για τον οποίο επιβάλλεται [...]».

Πρόσφατα, και ενώ ήδη εκκρεμεί η διαδικασία ολοκληρώσεως του σχεδίου εξυγιάνσεως της ΜΒΔΤ Α.Ε., προφανώς προς άσκηση «πιέσεως», ορισμένοι εκ των πρώην εργαζομένων της ΜΒΔΤ Α.Ε. επέσπευσαν ΑΚΥΡΩΣ, ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ και σε προφανή αντίθεση προς τα ρητώς διαταχθέντα με την άνω δικαστική απόφαση περί αναστολής της διαδικασίας αναγκαστικής εκτελέσεως, νέο πλειστηριασμό για τις 15.1.2014, λίγες δηλαδή μόνον ημέρες προτού κριθεί οριστικά η νομιμότητα της διαδικασίας αναγκαστικής εκτελέσεως κατά τα προαναφερθέντα.

Η απονενοημένη αυτή κίνηση, πέραν της αναποτελεσματικής ασκήσεως πιέσεως προς την Εταιρεία μας, καθ ό χρόνο μεριμνούμε για την ολοκλήρωση του σχεδίου εξυγιάνσεως (μέσω του οποίου και μόνον θα ικανοποιηθούν και οι εργαζόμενοι !!!) μοναδικό σκοπό έχει τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, καθώς στερείται παντελώς οιασδήποτε νομίμου βάσεως καθ' ο χρονικό διάστημα εξακολουθεί να διαρκεί η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ της διαδικασίας αναγκαστικής εκτελέσεως, όπως ακόμη και ένας φοιτητής Νομικής θα μπορούσε να διαβεβαιώσει.

Σε κάθε περίπτωση, η διοίκηση της εταιρείας, έχοντας πάντοτε ως γνώμονα την σύνταξη και εν συνεχεία εξυπηρέτηση ενός βιώσιμου επιχειρηματικού σχεδίου εξυγίανσης, στα πλαίσια του οποίου προβλέπεται ήδη η ικανοποίηση των απαιτήσεων των εργαζομένων, διαβεβαιώνει ότι έχει ήδη λάβει και πρόκειται να λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα προκειμένου να ακυρωθεί δικαστικώς η προαναφερθείσα απονενοημένη ενέργεια μικρής μερίδας των εργαζομένων, οι οποίοι, με κινήσεις όπως αυτή, στην πραγματικότητα διακινδυνεύουν, μεταξύ άλλων, και τα δικά τους συμφέροντα εν' όψει μιας -κακώς νοουμένης- ασκήσεως δήθεν πιέσεως για τη συντομότερη εξόφλησή τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v