Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τριπλή εισαγγελική έρευνα στην ΕΥΑΘ

Της εισαγγελικής παρέμβασης προηγήθηκαν καταγγελίες για ανάθεση έργων με αδιαφανείς διαδικασίες από την προηγούμενη διοίκηση της εταιρείας, κατά την τριετία 2008-2010.

Τριπλή εισαγγελική έρευνα στην ΕΥΑΘ

Φύλλο και φτερό καλούνται να κάνουν οι οικονομικοί επιθεωρητές όλα τα έργα της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) που ανατέθηκαν μετά το 2008, ύστερα από σχετική παραγγελία που έδωσε ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αργύρης Δημόπουλος.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, της εισαγγελικής παρέμβασης προηγήθηκαν καταγγελίες για ανάθεση έργων με αδιαφανείς διαδικασίες από την προηγούμενη διοίκηση της εταιρείας, κατά την 3ετία 2008-2010.

Ποινικές ευθύνες θα αναζητηθούν -μέσω προκαταρκτικών ερευνών- και για δύο ακόμη υποθέσεις που συνδέονται με την ΕΥΑΘ, τη διενέργεια των οποίων ζήτησε ο ίδιος εισαγγελέας από πταισματοδίκη.

Η πρώτη αφορά το έργο εκσυγχρονισμού του πληροφορικού συστήματος της ΕΥΑΘ, κόστους 2 εκατ. ευρώ, που προωθείται από τη σημερινή διοίκηση, ενώ η δεύτερη αφορά υπάλληλο της εταιρείας, ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση 315.000 ευρώ, πόσο για τη διεκδίκηση του οποίου η επιχείρηση φέρεται να μην έχει προβάλει, μέχρι στιγμής, καμία αξίωση.

Η ανακοίνωση της ΕΥΑΘ

Με έκπληξη η διοίκηση της ΕΥΑΘ Α.Ε. ενημερώθηκε από τον τοπικό τύπο για εισαγγελική παρέμβαση η οποία μέχρι αυτήν τη στιγμή δεν της έχει κοινοποιηθεί διά της προβλεπόμενης δικαστικής οδού.

Η διοίκηση της ΕΥΑΘ Α.Ε. διαβεβαιώνει ότι η εταιρεία ακολουθεί πιστά, σε όλες τις λειτουργίες της, τις διαδικασίες που ορίζονται από τον νόμο και τους κανονισμούς.

Κάθε έλεγχος αρμόδιων αρχών και ειδικά της Δικαιοσύνης είναι καλοδεχούμενος και, φυσικά, η εταιρεία θα δώσει ό,τι στοιχεία της ζητηθούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v