Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Audio Visual:Διευκρινίσεις για ενοποίηση εταιριών

Διευκρινίσεις για τη μη ενοποίηση εταιριών στις δημοσιευμένες καταστάσεις εννεαμήνου 2006 παρέχει η Audio Visual υπογραμμίζοντας πως δεν ασκεί ουσιώδη επιρροή σε αυτές.

Audio Visual:Διευκρινίσεις για ενοποίηση εταιριών
Διευκρινίσεις για τη μη ενοποίηση εταιριών στις δημοσιευμένες καταστάσεις 9μηνου παρέχει η Audio Visual υπογραμμίζοντας πως δεν ασκεί ουσιώδη επιρροή σε αυτές.

Ειδικότερα επισημαίνει πως αναφορικά με τη μη ενοποίηση των κάτωθι εταιρειών στις δημοσιευμένες ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της ενδιάμεσης περιόδου 01.01 έως 30.09.2006 ανακοινώνει τα παρακάτω:

1) Η εταιρεία συμμετέχει έμμεσα: στην εταιρεία Paradise35 A.E. με ποσοστό 35,70%, και αξία συμμετοχής 42.000 ευρώ, στην εταιρεία Power Max A.E. με ποσοστό 20,40% και αξία συμμετοχής 24.000 ευρώ και τέλος στην εταιρεία Ear 2 Ear A.E. με ποσοστό 20,40% και αξία συμμετοχής E 23.943 ευρώ αντίστοιχα.

Η εταιρεία αν και κατέχει ποσοστό μεγαλύτερο του 20% στις εν λόγω εταιρείες αποδεικνύεται ότι δεν ασκεί ουσιώδη επιρροή σε αυτές όπως αυτή ορίζεται στο ΔΛΠ 28.

Πιο συγκεκριμένα για όλες τις παραπάνω επενδυόμενες εταιρείες δεν ικανοποιείται καμία από τις παρακάτω προϋποθέσεις που αφορούν στην ύπαρξη ουσιώδους επίδρασης:

- Αντιπροσώπευση στο Διοικητικό Συμβούλιο ή σε ισοδύναμο διοικητικό όργανο των επενδυόμενων εταιρειών.- Συμμετοχή στις διαδικασίες χάραξης της πολιτικής.

- Σημαντικές συναλλαγές μεταξύ της επενδύτριας και των επενδυόμενων εταιρειών.

- Ανταλλαγή διευθυντικού προσωπικού.

- Παροχή ουσιαστικής τεχνικής πληροφόρησης.

Επομένως οι εν λόγω επενδυόμενες εταιρείες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως συγγενείς και να ενοποιηθούν στις οικονομικές καταστάσεις με τη μέθοδο της καθαρής θέσης, επισημαίνει η εισηγμένη.

Ως εκ τούτου απεικονίζονται στο κονδύλι Επενδύσεις σε Λοιπές Επιχειρήσεις.

2) Η εταιρεία συμμετέχει επίσης στην εταιρεία Ψυχαγωγικά Πάρκα Ρέντη Α.Ε. με συνολικό (άμεσο & έμμεσο) ποσοστό 42,30% και αξία συμμετοχής Euro 130.000 και στην εταιρεία ΕΚΑΚ Α.Ε. με συνολικό ποσοστό 42,31% και αξία συμμετοχής 60.000 ευρώ αντίστοιχα.

Η μητρική εταιρεία απέκτησε τις εν λόγω συμμετοχές τον Ιούνιο του 2006 και παρά το γεγονός ότι κατέχει ποσοστό μεγαλύτερο του 20% αποδεικνύεται ότι δεν ασκεί ουσιώδη επιρροή σε αυτές αφού δεν πληρεί τα οικεία κριτήρια, που αναφέραμε και παραπάνω (στην 1η παρατήρησή μας), σύμφωνα με το ΔΛΠ 28.

Επιπρόσθετα τις εν λόγω συμμετοχές η μητρική εταιρεία σκοπεύει να τις εκποιήσει, όπως άλλωστε και τη συμμετοχή της στην AVE FOODS & BEVERAGES A.E. (στην οποία κατέχει το 18,59% του μετοχικού της κεφαλαίου - με αξία συμμετοχής 62.000 ευρώ), εντός της χρήσης του 2006 για αυτό εμφανίζονται διακεκριμένα στις ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις της περιόδου 01.01 έως 30.09.2006 στο κονδύλι Χρηματοοικονομικά στοιχεία Διαθέσιμα προς πώληση.

Η απόφαση για εκποίηση των συγκεκριμένων συμμετοχών αποφασίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της μητρικής εταιρείας την 29.06.2006.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v