Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αύξηση κεφαλαίου έως 4 εκατ. ευρώ από την Κέκροψ

Την αύξηση κεφαλαίου έως το ποσό των 4 εκατ. ευρώ με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων με έκδοση νέων μετοχών σε αναλογία 3ν/1π αποφάσισε η Γ.Σ. της Κέκροψ. Θα συμμετάσχουν ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Intrapar.

Αύξηση κεφαλαίου έως 4 εκατ. ευρώ από την Κέκροψ
Η εταιρία Κέκροψ ανακοινώνει ότι η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της αποφάσισε, με νόμιμη απαρτία 67,27%, την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της.

Ειδικότερα, η έκτακτη γενική συνέλευση αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας και την άντληση κεφαλαίων έως του ποσού των 4.000.000 ευρώ με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφισταμένων μετόχων και την έκδοση έως 9.902.067 νέων κοινών ονομαστικών μετά δικαιώματος ψήφου άυλων μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,35 ευρώ η κάθε μία σε αναλογία 3 νέες μετοχές για κάθε 1 υφιστάμενη και τιμή διάθεσης των νέων μετοχών, η οποία θα ορισθεί κατόπιν σχετικής εξουσιοδοτήσεως, από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας εντός χρονικού διαστήματος που δεν μπορεί να υπερβεί το ένα έτος από την ημερομηνία της γενικής συνέλευσης.

Επίσης αποφάσισε να δύναται να είναι η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών ανώτερη της χρηματιστηριακής τιμής κατά το χρόνο αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης. Η δε διαφορά μεταξύ της ονομαστικής αξίας και της τιμής διάθεσης κάθε μετοχής να πιστωθεί στο λογαριασμό «Αποθεματικά από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο».

Επιπρόσθετα, γνωστοποιήθηκαν στη γενική συνέλευση και κατετέθησαν στο προεδρείο της, οι έγγραφες δηλώσεις των βασικών μετόχων Intrapar και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ περί πρόθεσης διατήρησης του ποσοστού συμμετοχής τους στην εταιρία: i) έως την ολοκλήρωση της αύξησης και την εισαγωγή των νέων μετοχών, ii) για χρονικό διάστημα 6 μηνών μετά την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών.

Επιπλέον, η Γ.Σ. εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας προκειμένου να εξειδικεύσει περαιτέρω τους όρους της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου συμπεριλαμβανομένης και της Τιμής Διάθεσης, καθώς και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας για την υλοποίηση αυτής και την εισαγωγή και έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ως και κάθε συναφούς με τα ανωτέρω θέματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v