Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον έλεγχο της Fairfax η Praktiker Hellas

Με τη δέσμευση διατήρησης των θέσεων εργασίας του επικεφαλής και της διοίκησης της αλυσίδας στην Ελλάδα, η επενδυτική Fairfax αποκτά τον έλεγχο της Praktiker Hellas. Επιβεβαίωση του πολύπλευρου ενδιαφέροντος εξαγοράς της αλυσίδας με το ηγετικό μερίδιο.

Στον έλεγχο της Fairfax η Praktiker Hellas

Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις και εκδήλωση ενδιαφέροντος από εγχώριους και ξένους διεκδικητές η Praktiker Hellas περνά τελικώς στα χέρια της καναδικής επενδυτικής Fairfax, όπως είχε ήδη προαναγγείλει το www.euro2day.gr

Το πολύπλευρο ενδιαφέρον για την εξαγορά της εν Ελλάδι δραστηριότητας της Praktiker επιβεβαιώνει και ο ειδικός διαχειριστής Christopher Seagon, που ανέλαβε την εκκαθάριση της πτωχευμένης μητρικής αξιοποιώντας όσα «υγιή» τμήματα του ομίλου μπορούσαν να αποδώσουν.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι διαπραγματευόταν με πολλούς ενδιαφερόμενους επενδυτές, από τους οποίους η Fairfax κατέθεσε την πιο συμφέρουσα προσφορά για όλους τους εμπλεκόμενους, χωρίς ωστόσο να ανακοινωθεί το τελικό τίμημα που κατέβαλε η Fairfax.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Praktiker Hellas αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρία του ομίλου με κύκλο εργασιών 195 εκατ. ευρώ. Είναι δε η έκτη εταιρία του ομίλου στο εξωτερικό που μεταβιβάζεται σε επενδυτή από τον διαχειριστή κ. Seagon. Ήδη, από τον Οκτώβριο του 2013 ολοκλήρωσε την πώληση των μετοχών της Batiself SA στο Λουξεμβούργο, ενώ τον Φεβρουάριο του 2014 ακολούθησαν οι εταιρίες Praktiker Ουκρανίας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας και τον Μάρτιο η Praktiker Πολωνίας.

Σε ό,τι αφορά τη συνέχιση της ελληνικής δραστηριότητας, η Fairfax -(σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση) θα παραμείνει στη διατήρηση όλων των καταστημάτων και εργαζομένων της εταιρίας, ενώ διατηρείται ως έχει η επωνυμία Praktiker. Ο Prem Watsa, πρόεδρος και CEO της Fairfax, σε δήλωσή του εξέφρασε την υποστήριξή του στη σημερινή διοίκηση της εταιρίας υπό τον κ. Γ. Σελαλμαζίδη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v