Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

S&P: Επιβεβαιώνει το «CCC/C» για Eurobank

Η S&P εκτιμά ότι η αύξηση κεφαλαίου δεν αρκεί για να καλύψει τις πιστωτικές απώλειες της επόμενης διετίας. Υποστηρίζει ωστόσο ότι το ΤΧΣ είναι πρόθυμο να στηρίξει αν χρειαστεί.

S&P: Επιβεβαιώνει το «CCC/C» για Eurobank

Την αξιολόγηση CCC/C για το μακροπρόθεσμο και βραχυπρόθεσμο χρέος της Eurobank επιβεβαίωσε ο οίκος αξιολόγησης S&P μετά την ανακοίνωση από την τράπεζα της προωθούμενης αύξησης κεφαλαίου ύψους 2,9 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η απόφαση αυτή στηρίζεται στην άποψή του ότι η τράπεζα θα συνεχίσει να επωφελείται από τη στήριξη του ΤΧΣ αλλά και από την παροχή ρευστότητας μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με την S&P, όμως, η αύξηση κεφαλαίου δεν θα προσφέρει επαρκές μαξιλάρι απέναντι στις πιστωτικές ζημίες που θα αντιμετωπίσει η τράπεζα τα επόμενα δύο χρόνια. «Περιμένουμε ότι η τράπεζα θα χρειαστεί επιπλέον κεφάλαια για να καλύψει τις ελάχιστες κεφαλαιακές απαιτήσεις όπως αυτές τίθενται από τη Βασιλεία ΙΙΙ για δείκτη Core Tier 1 στο 8% στα τέλη του 2015».

Όπως αναφέρει η S&P, το ΤΧΣ θα συνεχίσει να είναι πρόθυμο να προσφέρει κεφάλαια ώστε να εξασφαλιστεί ότι καλύπτονται οι κεφαλαιακές απαιτήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v