Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρίσιμες ώρες για την Εγνατία Ασφαλιστική

Κρίσιμες ώρες διανύει η Εγνατία Ασφαλιστική καθώς χθες έληξε η άτυπη προθεσμία που της είχε δοθεί από το υπουργείο για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου – κατά 15 εκατ. ευρώ άμεσα, ώστε να λάβει πιστοποιητικό φερεγγυότητας, χωρίς ο ενδιαφερόμενος στρατηγικός επενδυτής Citadel να την καλύψει.

Κρίσιμες ώρες για την Εγνατία Ασφαλιστική
Κρίσιμες ώρες διανύει η Εγνατία Ασφαλιστική, καθώς χθες έληξε η άτυπη προθεσμία που της είχε δοθεί από το υπουργείο για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου – κατά 15 εκατ. ευρώ άμεσα, ώστε να λάβει πιστοποιητικό φερεγγυότητας, χωρίς ο ενδιαφερόμενος στρατηγικός επενδυτής Citadel να την καλύψει.

Οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να είναι πυρετώδεις έως και την προσεχή Δευτέρα, ημέρα κατά την οποία θα συνεδριάσει η Επιτροπή Ιδιωτικής Ασφάλισης του υπουργείο Ανάπτυξης -τομέας Εμπορίου- για να αποφασίσει για την τύχη της Εγνατίας Ασφαλιστικής.

Η επιτροπή γνωμοδοτεί για τη διατήρηση ή την ανάκληση της άδειας λειτουργίας και την απόφαση λαμβάνει η πολιτική ηγεσία.

Στη συνεδρίαση είναι πιθανόν να αιτηθούν να παρευρεθούν εκπρόσωποι της Citadel για να παράσχουν βεβαιώσεις σε σχέση με την πρόθεσή τους να εξετάσουν την είσοδό τους στο μετοχικό κεφάλαιο της ασφαλιστικής εταιρίας.

Σημειώνεται ότι η Εγνατία μέχρι τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο του 2006 είχε στόλο ασφαλισμένων αυτοκινήτων της τάξης των 350 χιλιάδων.

Η έξοδός της τον περασμένο Δεκέμβριο από τον ”Φιλικό Διακανονισμό” λόγω κατάπτωσης εγγυήσεων οδήγησε σε απώλεια παραγωγής, εξηγεί όμως το πλήθος των ασφαλισμένων που συγκεντρώνονται στα γραφεία της τον τελευταίο καιρό για τις αποζημιώσεις τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο