Ελλάκτωρ: Πολυτελή ακίνητα με... άδεια παραμονής

Θυγατρική της Ελλάκτωρ βάζει στο στόχαστρο εύπορους ξένους υπηκόους που επιθυμούν να αγοράσουν ακίνητο υψηλής αξίας στην Ελλάδα. Θα εξασφαλίζουν άδεια πενταετούς παραμονής.

Ελλάκτωρ: Πολυτελή ακίνητα με... άδεια παραμονής

Μια νέα δραστηριότητα προστίθεται στον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ, καθώς μέσω της θυγατρικής ΤΟΜΗ επεκτείνει τις υπηρεσίες που παρέχει στον τομέα των ακινήτων με στόχο τους ξένους υπηκόους που θέλουν να επενδύσουν στη χώρα ώστε να αποκτήσουν άδεια παραμονής.

Οι «Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες για Ξένους Κατόχους Ακινήτων στην Ελλάδα» απευθύνονται σε ιδιώτες οι οποίοι αναζητούν ακίνητο στη χώρα μας με εξασφάλιση 5ετούς άδειας παραμονής. Η θυγατρική του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ ετοιμάζει, μάλιστα, ειδικό δικτυακό τόπο, αλλά και σχετικό κατάλογο με ακίνητα αξίας άνω των 250.000 ευρώ.

Η νομοθεσία που προώθησε η σημερινή κυβέρνηση, στο πρότυπο αντίστοιχων πρωτοβουλιών από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης προβλέπει πως το δικαίωμα 5ετούς άδειας διαμονής χορηγείται σε ξένους υπηκόους που θα αγοράσουν ακίνητο αξίας άνω των 250.000 ευρώ ή κατέχουν χρονομεριστική μίσθωση τουλάχιστον δεκαετούς διαρκείας, ή έχουν συμβόλαιο μίσθωσης ξενοδοχειακών καταλυμάτων ή τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών σε σύνθετα τουριστικά καταλύματα, τουλάχιστον δεκαετούς διαρκείας.

Από στοιχεία που είχε ανακοινώσει προ μηνών το υπουργείο Ανάπτυξης, ενδιαφέρον για συμμετοχή στο πρόγραμμα είχαν αρχικά εκδηλώσει ξένοι υπήκοοι που κατέχουν ήδη ακίνητο στην Ελλάδα, αλλά και υποψήφιοι αγοραστές από Κίνα, Ρωσία κ.α.

 

 

 

Φώτης Κόλλιας [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v