Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Με πέντε μέλη στο νέο ΔΣ Fairfax- Ross

Oι θέσεις των κ.κ. Δαυίδ, Γόντικα, Αράπογλου και Παπαλεξόπουλου στο ΔΣ της Eurobank θα καλυφθούν από πρόσωπα της επιλογής των Pr. Watsa και W. Ross. Παραμένει διευθύνων σύμβουλος ο Χρήστος Μεγάλου. Ισχυρό προβάδισμα Θωμόπουλου για τη θέση του προέδρου.

Eurobank: Με πέντε μέλη στο νέο ΔΣ Fairfax- Ross

Με πέντε μέλη θα συμμετάσχουν σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Eurobank οι Fairfax και W. Ross Co ενώ φαβορί για τη θέση του προέδρου μετά την παραίτηση Γ. Δαυίδ είναι ο κ. Π. Θωμόπουλος.

Η Eurobank ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας, oι κ. Γεώργιος Δαυίδ, Γεώργιος Γόντικας, Ευστράτιος - Γεώργιος Αράπογλου και Δημήτρης Παπαλεξόπουλος εξεδήλωσαν την επιθυμία τους η θητεία τους ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου να περαιωθεί στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας του 2014, η οποία θα προβεί σε εκλογή νέων μελών.

Οι θέσεις τους θα καλυφθούν από πέντε νέα μέλη, τα οποία θα προτείνουν οι Fairfax και Ross, όπως είχε αποκαλύψει η στήλη Χαμαιλέων καθώς και από τον κ. Π. Θωμόπουλο που θα αναλάβει όπως όλα δείχνουν πρόεδρος της τράπεζας.

O κ. Θωμόπουλος έχει ήδη υποβάλλει την παραίτησή του από μέλος του ΔΣ της ΕΤΕ η οποία αναμένεται να γίνει αποδεκτή από το προγραμματισμένο για σήμερα ΔΣ της τράπεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες Fairfax και Ross έχουν ήδη προτείνει πρόσωπα για τις θέσεις των ανεξάρτητών μελών του Δ. Σ μεταξύ των οποίων τον νυν διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank Properties κ. Χρυσικό καθώς και τους Γ. Μπάρτον και Μ. Μάρτιν.

Στις θέσεις τους παραμένουν ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας κ. Χρ. Μεγάλου, και οι κ.κ. Φ. Καραβίας, Λ. Λορεντζιάδης καθώς και το μέλος της διοίκησης που προτείνει το ΤΧΣ ενώ ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να αλλάξει ο εκπρόσωπος στο ΔΣ του υπουργείου Οικονομικών.

Η επιθυμία του W. Ross να συμμετάσχει προσωπικά στο νέο Δ.Σ. δεν έγινε σε αυτή τη φάση πραγματικότητα καθώς προέκυψαν τεχνικοί λόγοι που σχετίζονται με το ρυθμιστικό πλαίσιο που ισχύει στην ΕΕ και απαγορεύει σε μη ευρωπαϊους επενδυτές να μετέχουν σε πάνω από πέντε διοικητικά συμβούλια ευρωπαϊκών εταιρειών. 

Σημειώνεται ότι στην ατζέντα της επικείμενης τακτικής γενικής συνέλευσης περιλαμβάνεται και θέμα αύξησης του αριθμού των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v