Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 6 2014

Η Eurobank, η επιστροφή σε ιδιώτες και το νέο Δ.Σ.

Η Eurobank, η επιστροφή σε ιδιώτες και το νέο Δ.Σ.

Σήμερα συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Eurobank, αμέσως μετά την επιτυχή αύξηση κεφαλαίου κατά 2,86 δισ. ευρώ, και αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη μετάβαση της τράπεζας στον ιδιωτικό τομέα.

Με βάση τον πρόσφατο νόμο, τα δικαιώματα ψήφου του ΤΧΣ περιορίζονται πλέον μόνο σε στρατηγικής σημασίας θέματα, όπως ισχύει και για τις υπόλοιπες τράπεζες, και ο έλεγχος της διοίκησης περνάει στα χέρια των ιδιωτών.

Η ομάδα των βασικών επενδυτών (cornerstone investors) έχοντας καλύψει το 46,5% της ΑΜΚ κατέχει ισόποσα δικαιώματα ψήφου.

Επομένως με ή χωρίς συνεργασία με άλλους επενδυτές που μπήκαν στην ιδιωτική τοποθέτηση, μπορεί να πάρει ως και πέντε μέλη στο νέο 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο.

Η αλλαγή είναι ζήτημα χρόνου καθώς είτε τα μέλη του Δ.Σ. της Eurobank (πλην του προέδρου, του διευθύνοντος συμβούλου και των εκπροσώπων του ΤΧΣ και του ΥΠΟΙΚ) θα υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, είτε θα υπάρξει διεύρυνση του αριθμού των μελών του Δ.Σ.

Όπως αποκάλυψε η στήλη Χαμαιλέων ενδιαφέρον για μια θέση στο νέο Δ.Σ. έχει εκδηλώσει προσωπικά ο ίδιος ο W. Ross, επικεφαλής της WLR funds που συμμετέχει στο σχήμα των βασικών επενδυτών.

Εξειδικευμένα σε τραπεζικές εργασίες στελέχη είναι τα υπόλοιπα μέλη που προτείνει, όπως ακούμε, η ομάδα των βασικών επενδυτών για το νέο Δ.Σ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v