Φουρλής: Πρώτα χαμόγελα μετά από 23 πτωτικά τρίμηνα

Η συγκράτηση του κόστους λειτουργίας, και οι δομές που μπορούν να εξυπηρετήσουν την όποια αύξηση πωλήσεων θα έχει άμεση ωφέλεια στην κερδοφορία εκτιμά η διοίκηση του ομίλου.

Φουρλής: Πρώτα χαμόγελα μετά από 23 πτωτικά τρίμηνα

Ανθεκτικός στην κρίση και βελτιωμένος όσον αφορά τη λειτουργία του ώστε να καρπωθεί άμεσα την όποια ανάκαμψη εμφανίζεται ο όμιλος Φουρλή, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η διοίκηση του στο περιθώριο της τακτικής γενικής συνέλευσης της εταιρίας.

Ο κ.Βασίλης Φουρλής, πρόεδρος του ομίλου, υπογράμμισε ότι κατά τη διάρκεια της κρίσης η συνολική πτώση για την ΙΚΕΑ ήταν από 30- 35%, όταν η υπόλοιπη αγορά οικιακού εξοπλισμού κινήθηκε με πτώση από 70%- 75%, κερδίζοντας μερίδια που θα αποδώσουν μελλοντικά. Υπογράμμισε ότι τα τελευταία χρόνια έγιναν μεγάλες προσπάθειες μείωσης του κόστους λειτουργίας αλλά και επενδύσεις, εκτιμώντας ότι η όποια βελτίωση της αγοράς θα επηρεάσει άμεσα θετικά την κερδοφορία της εταιρίας.

Σ'αυτό το πλαίσιο ο διεθύνοντας σύμβουλος του ομίλου, κ. Απ. Πεταλάς ανέφερε ότι στο β΄τ΄ριμηνο της τρέχουσας χρήσης καταγράφεται η πρώτη σοβαρή ένδειξη αύξησης πωλήσεων στην εγχώρια αγορά μετά από ένα σερί 23 πτωτικών τριμήνων, υποστηρίζοντας ότι «κάπου εδώ θεωρούμε ότι είναι ο πάτος συνολικά στο λιανεμπόριο στην Ελλάδα και ειδικότερα στους κλάδους που δραστηριοποιείται ο όμιλος- οικιακό εξοπλισμό και λιανική αθλητικής ένδυσης. Η βελτίωση δε θα είναι πολύ μεγάλη σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, ωστόσο βλέπουμε σταθερά αυξητική τάση».

Σε ότι αφορά, τις επενδύσεις του ομίλου εφεξής, θα κινούνται σε μονοψήφιο νούμερο, καθώς ο μεγάλος κύκλος επεκτάσεων έχει ολοκληρωθεί. Ωστόσο έμφαση δίνεται στην ανάπτυξη του δικτύου της Intersport σε Ελλάδα και Τουρκία,με στόχο τα 90 καταστήματα να αγγίξουν τα 150 σημεία προοδευτικά.

Τέλος σε ότι αφορά στις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε με απαρτία 54,33%, εγκρίθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 3,569 εκατ. ευρώ με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών προηγούμενων χρήσεων και αύξηση ονομαστικής αξίας της μετοχής από 1 ευρώ σε 1,07 ευρώ ανά μετοχή.



 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v