Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Αποχωρεί από αναπληρωτής CEO ο Χριστοδούλου

Η αποχώρηση του Π. Χριστοδούλου από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Η παραμονή του ως μέλους του ΔΣ και οι αλλαγές που ετοιμάζει η Εθνική σε επίπεδο διοίκησης. Τοποθετούνται τρεις αναπληρωτές CEOs.

Εθνική: Αποχωρεί από αναπληρωτής CEO ο Χριστοδούλου

Αποχωρεί τελικώς από τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας ο κ. Πέτρος Χριστοδούλου, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες που πρώτη ανέφερε η στήλη Χαμαιλέων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χριστοδούλου ενημέρωσε πρόσφατα τη διοίκηση της Εθνικής για την απόφασή του να αποχωρήσει από το στελεχικό δυναμικό της τράπεζας, αποδεχόμενος δελεαστική πρόταση που του έχει γίνει από επενδυτική εταιρεία για να αναλάβει θέση εκτός Ελλάδος.

Η έκπληξη όμως είναι ότι θα παραμείνει -μη εκτελεστικό- μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής καθώς, όπως μαθαίνουμε, τα νέα του καθήκοντα δεν προσκρούουν στους κανονιστικούς και ηθικούς περιορισμούς για τη διατήρηση θέσης στο Δ.Σ.

Η αποχώρηση Χριστοδούλου όπως και οι αλλαγές που θα επέλθουν στο top management της Εθνικής θα συζητηθούν στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Όπως έχει ήδη αναλύσει το Euro2day.gr  η Εθνική είναι προετοιμασμένη για ενδεχόμενο αποχώρησης του κ. Χριστοδούλου. Ήδη από τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς η διοίκηση σχεδίαζε αλλαγές στο οργανόγραμμα με την τοποθέτηση τριών αναπληρωτών CEOs με διακριτές μεταξύ τους αρμοδιότητες.

Φαβορί για τις θέσεις είναι οι κ. Μυλωνάς και Δημόπουλος και η κ. Π. Χατζησωτηρίου, ενώ ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να αναλάβει υψηλόβαθμη θέση και ο κ. Στ. Παπαδόπουλος νυν επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ.

Σημειώνεται πως χθες στο Μέγαρο Καρατζά μόνο καλές κουβέντες είχαν όλοι να πουν για τον κ. Χριστουδούλου και τη συνεισφορά του στην Εθνική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v