Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νίκας: Μειώνει τις προβλέψεις για τα μεγέθη 2006

Σε μείωση των προβλέψεών της για τα μεγέθη του 2006 προχώρησε η Νίκας. Η οργανική ανάπτυξη αναμένεται να είναι της τάξεως του 5% ενώ ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών προβλέπεται να σημειώσει αύξηση της τάξεως του 1,3% έναντι προβλεπόμενης αύξησης 10%. Επίσης, αναμένει σημαντική μείωση των αποτελεσμάτων μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη.

Νίκας: Μειώνει τις προβλέψεις για τα μεγέθη 2006
Σε αναθεώρηση των προβλέψεών της αναφορικά με τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης 2006, όπως αυτές είχαν δημοσιοποιηθεί σε προηγούμενη σχετική ανακοίνωση την 16η Μαρτίου 2006, προχώρησε η Νίκας.

Συγκεκριμένα, η οργανική ανάπτυξη αναμένεται να είναι της τάξεως του 5% ενώ ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών προβλέπεται να σημειώσει αύξηση της τάξεως του 1,3% έναντι προβλεπόμενης αύξησης 10% καθώς δεν συμπεριλαμβάνει τις πωλήσεις της θυγατρικής εταιρείας ΠΛΑΤΑΙΩΝ Α.Ε., μονάδας παραγωγής φέτας, η οποία εκποιήθηκε τον Απρίλιο του 2006.

Επιπρόσθετα, η Διοίκηση της Π.Γ. ΝΙΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε. είχε προβλέψει αύξηση των αποτελεσμάτων μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας της τάξεως του 10% σε σχέση με την χρήση του 2005. Εκτιμάται ότι τα κέρδη προ φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας θα είναι οριακά θετικά.

Αντίστοιχα τα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας αναμένονται σημαντικά μειωμένα σε σχέση με την ανωτέρω πρόβλεψη.

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα του 2006, εκτιμάται ότι έχουν επηρεαστεί αρνητικά από την αύξηση της τιμής των πρώτων υλών, από ζημιές που προέκυψαν από την εκποίηση συμμετοχών σε τυροκομικές εταιρείες, καθώς και από τα έξοδα διάθεσης, προβολής και διαφήμισης, τα οποία ήταν σημαντικά αυξημένα στο τελευταίο τρίμηνο της χρήσης.

Η Διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι η ανωτέρω αρνητική κατάσταση θα ανατραπεί βελτιούμενη σημαντικά στην παρούσα χρήση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v