Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η διάθεση της λύσης Google Apps Premier από Byte

Την επέκταση της συνεργασίας της με τη Google ανακοίνωσε σήμερα σε σχετική Συνέντευξη Τύπου η Byte Computer, η οποία αναλαμβάνει πλέον τη διάθεση της λύσης Google Apps Premier στην ελληνική αγορά. Παράλληλα, η ΒΥΤΕ ανακοίνωσε και την επιτυχημένη ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τη Vodafone, η οποία πλέον αξιοποιεί τη λύση Google Search Appliance (GSA).

Η διάθεση της λύσης Google Apps Premier από Byte
Την επέκταση της συνεργασίας της με τη Google ανακοίνωσε σήμερα σε σχετική Συνέντευξη Τύπου η Byte Computer, η οποία αναλαμβάνει πλέον τη διάθεση της λύσης Google Apps Premier στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για μία καινοτομική λύση που στην ουσία συνδυάζει δημοφιλείς υπηρεσίες της Google σε μία πλατφόρμα που απευθύνεται σε επιχειρήσεις.

Ειδικότερα, η σουίτα εφαρμογών Google Apps διατέθηκε για πρώτη φορά στην αγορά ως δωρεάν υπηρεσία τον Αύγουστο του 2006 και περιλαμβάνει τις υπηρεσίες webmail Gmail, το ημερολόγιο Google Calendar, την εφαρμογή instant messaging και voice-over-IP Google Talk, καθώς και τη λειτουργία Start Page, για τη δημιουργία προσωποποιημένων ιστοσελίδων σε συγκεκριμένο domain.

Σημειώνεται, ότι ήδη πάνω από 100.000 μικρές επιχειρήσεις και εκατοντάδες πανεπιστήμια χρησιμοποιούν την διαδικτυακή αυτή υπηρεσία παγκοσμίως, ενώ πλέον και οι ελληνικές επιχειρήσεις θα μπορούν να αξιοποιούν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει μέσω της ΒΥΤΕ.

Παράλληλα με τα παραπάνω, η ΒΥΤΕ ανακοίνωσε και την επιτυχημένη ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τη Vodafone, η οποία πλέον αξιοποιεί τη λύση Google Search Appliance (GSA).

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, εξετάζεται το ενδεχόμενο ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ Byte και Vodafone στις χώρες των Βαλκανίων όπου η Vodafone έχει παρουσία και δραστηριότητα, για την αξιοποίηση της λύσης Google Search Αppliance.

Σημειώνεται, ότι η υλοποίηση του GSA από τη ΒΥΤΕ αφορούσε στην ενοποίηση του μηχανισμού αναζήτησης της Google σε μία σειρά κρίσιμων εφαρμογών λογισμικού που έχουν αναπτυχθεί από την ΒΥΤΕ και υποστηρίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία του εκτεταμένου ραδιοδικτύου της Vodafone σε όλη την Ελλάδα.

Επιπλέον, σχεδιάζονται ήδη επεκτάσεις που θα επιτρέψουν την οπτική απεικόνιση του δικτύου της Vodafone σε εφαρμογή της Google. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη υλοποίηση αποτελεί τοπική πρωτοβουλία της Vodafone Ελλάδος σε συνδυασμό με την ΒΥΤΕ.

Υπενθυμίζεται ότι το GSA διατίθεται στην ελληνική αγορά από τη BYTE για λογαριασμό της Google από τον Οκτώβριο του 2006.

Η ανακοίνωση της επέκτασης της συνεργασίας της ΒΥΤΕ με τη Google, αλλά και η ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου για τη Vodafone συμπίπτει με την είσοδο της ΒΥΤΕ στον 25ο χρόνο δυναμικής πορείας και λειτουργίας της στην ελληνική αγορά. Μιας εξαιρετικά επιτυχημένης πορείας που επιβεβαιώνεται και αποτυπώνεται στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας για τη χρήση του 2006, στα οποία υπενθυμίζεται ότι σημείωσε αύξηση κερδών μετά φόρων της τάξης του 35,44%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v