Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΔΙΕ: Μια προσφορά από την Intralot - Η «σφήνα» από την GFP

Μόνο μια προσφορά κατατέθηκε τελικά στο διαγωνισμό για την 20ετη διαχείριση του ιπποδρομιακού στοιχήματος. Πρόκειται για την κοινοπραξία της Intralot με τον Ιππόδρομο του Μπουένος Άιρες.

ΟΔΙΕ: Μια προσφορά από την Intralot - Η «σφήνα» από την GFP

Μόνο η κοινοπραξία της Intralot, η οποία συνεργάζεται με τον Ιππόδρομο του Μπουένος Άιρες, υπέβαλλε τελικά προσφορά για την 20ετη διαχείριση του ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα καθώς και τη διαχείριση των εγκαταστάσεων στο Μαρκόπουλο.

Η Intralot είναι πλέον ο μοναδικός υποψήφιος για τη διαχείριση του Ιπποδρόμου ενώ διεκδικεί περί τα 25.000.000 ευρώ από τον Οργανισμό Διαχείρισης του Ιπποδρομιακού Στοιχήματος (ΟΔΙΕ) και έχει προσημειώσει έναντι οφειλών το ακίνητο όπου διεξάγονται οι ιπποδρομίες στο Μαρκόπουλο.

Ετσι, όπως επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς, έχει τη δυνατότητα συμψηφισμού του ετησίου μισθώματος για χρήση των εγκαταστάσεων του ιπποδρόμου με τις οφειλές του ΟΔΙΕ ο οποίος πρέπει να τεθεί σε εκκαθάριση μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, όπως προβλέπει συμφωνία κυβέρνησης - Κομισιόν.

Αίσθηση, επίσης, προκαλεί το γεγονός ότι σήμερα κατατέθηκε, εκτός διαδικασίας, και δεύτερη προσφορά από το επενδυτικό κεφάλαιο Global Family Partners (GFP) η οποία δεν έγινε δεκτή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) το Διοικητικό Συμβούλιο θα αποφασίσει σε επόμενη συνεδρίασή του, για την εγκυρότητα της προσφοράς, μετά από εισήγηση των χρηματοοικονομικών και νομικών συμβούλων.

Στη συνέχεια θα προβεί στην αποσφράγιση του φακέλου της οικονομικής προσφοράς. Τελικά δεν κατέθεσε προσφορά η κοινοπραξία της γαλλική PMU με την Phumelela από τη Νότιο Αφρική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v