ΙΚΕΑ: «Στον αέρα» το οn line κατάστημα

Το ηλεκτρονικό κατάστημα της αλυσίδας ΙΚΕΑ εγκαινίασε ο όμιλος Φουρλή, λανσάροντας παράλληλα το νέο κατάλογο προϊόντων της φίρμας για το 2015. Προσδοκίες για αύξηση διείσδυσης και μεριδίων.

ΙΚΕΑ: «Στον αέρα» το οn line κατάστημα

Διεύρυνση της παρουσίας της στην ελληνική αγορά επιχειρεί η ΙΚΕΑ, καθώς ο όμιλος Φουρλή εγκαινίασε χθες το ομώνυμο ηλεκτρονικό κατάστημα της αλυσίδας, διεκδικώντας αύξηση της διείσδυσης του στην αγορά οικιακού εξοπλισμού.

Ο νέος δίαυλος αγορών πρόκειται να λειτουργήσει συμληρωματικά στο φυσικό δίκτυο καταστημάτων ΙΚΕΑ αλλά και των pick up points που έχουν δημιουργηθεί, συνθέτοντας ένα πολυκαναλικό μοντέλο λιανικής.

Σύμφωνα με πηγές εκ μέρους του ομίλου Φουρλή, η ΙΚΕΑ πραγματοποιούσε ήδη αποστολές σε ολόκληρη τη χώρα, μέσω παραγγελιών που έθεταν οι καταναλωτές στα καταστήματα και τα pick up points. 'Eτσι, η νέα δυνατότητα on line αγορών αναμένεται να μειώσει το μεταφορικό κόστος που επιβαρύνει σήμερα το μέσο πελάτη της ΙΚΕΑ, καθώς ο όγκος των αποστολών θα αυξηθεί και τα κόμιστρα θα υποχωρήσουν. Ταυτόχρονα, θα δώσει τη δυνατότητα αγορών και σε καταναλωτές που βρίσκονται σε περιοχές χωρίς πρόσβαση στο concept IKEA.

Παράλληλα, η αλυσίδα κυκλοφόρησε το νέο κατάλογο της για το 2015- ο οποίος αποτελεί «παραδοσιακό» εργαλείο πώλησης- που αναμένεται να διανεμηθεί έως τα τέλη Σεπτέμβρη σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ σε ηλεκτρονική μορφή θα είναι διαθέσιμος από την 1η Οκτωβρίου.

Πέραν των εμπορικών σχεδίων ο όμιλος Φουρλή αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα τα αποτελέσματα εξαμήνου της τρέχουσας χρήσης, ενσωματώνοντας τα στοιχεία του β' τριμήνου, στο οποίο σύμφωνα με τις δηλώσεις των επικεφαλής του ομίλου καταγράφηκε η πρώτη σοβαρή ένδειξη αύξησης πωλήσεων στην εγχώρια αγορά μετά από ένα σερί 23 πτωτικών τριμήνων.

Σε ότι αφορά, τις επενδύσεις του ομίλου εφεξής, θα κινούνται σε μονοψήφιο νούμερο, καθώς ο μεγάλος κύκλος επεκτάσεων έχει ολοκληρωθεί. Ωστόσο έμφαση δίνεται στην ανάπτυξη του δικτύου της Intersport σε Ελλάδα και Τουρκία, με στόχο τα 90 καταστήματα να αγγίξουν τα 150 σημεία προοδευτικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v